Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Metallicára és Anthraxre írja a horrorsztorikat Stephen King

Stephen King leginkább Metallicát és Anthraxet hallgat, miközben egy-egy újabb regényen vagy novellán dolgozik – derült ki a világ legismertebb horrorszerzőjének egyik friss interjújában, amit a The Atlanticnek adott. King könyveiben illusztráló elemként a kezdetek óta szerepet kap a rock, és köztudottan az AC/DC-t is személyesen választotta ki 1986-ban a Maximum Overdrive filmváltozatának zenéjéhez.

„Leginkább Metallicát és Anthraxet, mert még mindig hallgatom azokat a srácokat", válaszolta King arra a kérdésre, milyen zenéket rak be, miközben dolgozik. „Aztán van még egy Living Things nevű banda is, akiket igencsak szeretek. Nagyon hangos csapat... Ozzy viszont sosem érdekelt túlzottan, a Black Sabbath nem igazán működik nálam."

Stephen King annak idején személyesen választotta ki az AC/DC-t a Maximum Overdrive-ból készült film zenealbumához. Ez lett végül a '86-os Who Made Who lemez, amire a címadó szerzemény és két instrumentális újdonság mellett kizárólag régebbi dalokat rejtett a bandától. Mint ismeretes, a film – akárcsak a legtöbb King-moziváltozat – elhasalt a kasszáknál, és a kritika is lehúzta, az album azonban hatalmas sikert aratott, és csak az Egyesült Államokban több mint 5 millió példányban kelt el. King később a Végítélet 1990-es kibővített kiadásában vissza is utalt a címadó dalra, amikor az egyik szereplő a szöveget – a sztorihoz igazodva – Flu Made Who-ra módosította.

 

Hozzászólások 

 
+8 #1 Venomádi 2011-04-13 16:27
Ennyi.. aki nem gitárzenét hallgat le van nullázva! A metal a világ végezetéig élni fog, de lehet hogy még utána is!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.