Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Metallica: újabb részletek a Lou Reeddel készült albumról

A hét szenzációja minden kétséget kizáróan a Metallica és Lou Reed közös lemezének híre volt. David Fricke-nek, a Rolling Stone munkatársának alkalma nyílt elbeszélgetni a felekkel a zenéről, és bele is hallgathatott az elkészült dalokba. Egyelőre nem tudni, milyen formában látnak majd napvilágot a felvételek, de mind Reed, mind a Metallica roppant elégedett a végeredménnyel.

„Ez egy égben köttetett házasság", mondta a kollaborációról Lou Reed. „Az első naptól fogva tudtam ezt, amikor elkezdtünk együtt játszani. Azt mondtam magamnak: hé, a tökéletesség közepébe csöppentem! Ők beleteszik a zenébe a Metallicát, mindazt az erőt, ami jellemző rájuk, de mivel rendkívül bölcsek, akármerre is megyek, követnek engem. Már amikor először együtt zenéltünk 2009-ben, akkor tudtuk, hogy minket egymásnak teremtettek."

„Nem hinném, hogy korábban valaha is ennyire szabadnak éreztük volna magunkat", lelkendezett Lars Ulrich is. „Nem volt olyan, ami határok közé szorított volna minket, semmi olyasmi, hogy úristen, mi történik, ha ide vagy oda merészkedünk. Olyan erőt képviselünk együtt, hogy egyszerűen nem sülhetett ki belőle rossz dolog." James Hetfield szerint a Metallicát már Lou Reed demói is meggyőzték arról, hogy az együttműködésből roppant különleges dolgok sülhetnek ki. „Amikor meghallgattuk az ötleteket, azt mondtuk: hűha, ez valami nagyon más. Elsőre kicsit meg is ijedtünk, mert annyira nyitott volt a zene. De aztán azt gondoltuk, ebből még akármi is kisülhet."

Kirk Hammett úgy látja, szó sincs arról, hogy a Metallica átment volna Lou Reed kísérőzenekarába. „Inkább olyan ez az egész, mintha egy másik csapat lennénk, méghozzá olyan helyzetben, amilyenbe korábban még sosem csöppentünk." Robert Trujillo szerint a kollaboráció nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Metallica még jobb zenekarrá váljon.

Mivel Reednek egyelőre nincs lemezszerződése, a Metallica együttműködése pedig lejárt amerikai kiadójával, a Warnerrel, egyelőre képlékeny, mikor, hol és milyen formában jelenik majd meg a közös munka eredménye, de a zenekar borzasztóan várja, hogy az emberek meghallják, mire jutottak közösen. Hetfield: „Egyszerűen látni akarom az arcukat!"

David Fricke-nek alkalma nyílt belehallgatni a felvett anyagba, és azt a Master Of Puppets, illetve Reed 1973-as Berlinjének metszeteként írta le. A dalok között olyanok találhatók, mint a Pumping Blood vagy a Mistress Dead.

 

Hozzászólások 

 
#1 Kiss Gábor (Shock!) 2011-06-18 17:37
Ajjaj...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.