Shock!

június 09.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mercyful Fate: így szól élőben a The Jackal Of Salzburg című új szám

Meghallgatható az élőben debütált, több mint nyolcperces új Mercyful Fate-dal, a The Jackal Of Salzburg. A zenekar hamarosan Magyarországon is fellép.

0605mfate

A hannoveri Expo Plazában, a Volbeat vendégeként tért vissza a koncertszínpadokra a héten a Mercyful Fate. A csapat felállásában King Diamond énekes, illetve Hank Shermann gitáros képviseli az alapítókat, utóbbi partnere azonban Michael Denner helyett a '90-es évek végének Fate-jét erősítő Mike Wead, a dobos a késői korszak ütőse, Bjarne T. Holm, a basszusgitáros pedig Joey Vera (Fates Warning, Armored Saint). A fellépésen egy új dal is elhangzott The Jackal Of Salzburg címmel, utóbbi a banda jövőre esedékes új nagylemezén kap majd helyet, és most meg lehet hallgatni az élő változatát.

A Mercyful Fate legutoljára 1999-ben jelentetett meg friss dalokat a 9 című albumon. Ha hihetünk King egy tavalyi nyilatkozatának, az új anyag leginkább a klasszikus Don't Break The Oath csapásvonalán halad majd. „Hank több zenét ír majd nálam, de én is kiveszem a részemet a munkából. Annak idején, a Don’t Break The Oathon tőlem jött a Gypsy, a The Oath és a Come To The Sabbath, a To One Far Away című kis darabot pedig Michael Dennerrel közösen jegyeztük. Szóval Hanknek lesz a lemezen hat dala, nekem meg mondjuk négy, de majd elválik a végén. Lehet, hogy túl sok számunk gyűlik majd össze…” – nyilatkozta az énekes.

A Mercyful Fate július 28-án a FEZEN-en is ott lesz. Részletek és jegyinformációk itt.

 

Hozzászólások 

 
#1 Equinox 2022-06-05 13:21
Na ez ígéretes. Remélhetőleg az Incident is kijön Kingtől szólóban meg ez a 10 számosnak mondott új MF is :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.