Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Megtisztelő volt közelről figyelni egy zsenit, miközben alkot”

0315evhllcjMeghallgatható az a két dal a rapper LL Cool J a héten megjelent Authentic albumáról, amelyekben Eddie Van Halen is vendégszerepel. A gitárlegenda a We’re The Greatestben és a Not Leaving Here Tonightban szólózik, az anyagon pedig egyébiránt Tom Morello is felbukkan a Rage Against The Machine-ből.

„Ez a lemez a zene iránti igaz szeretetemből született, és tudtam, hogy Eddie ugyanazt a víziót osztja az eredeti muzsikával kapcsolatban, amit én”, mondta a rapper a Guitar Worldnek. „A lehető legnagyobb tisztelettel közelítettem meg a dalokat Eddie és a rajongói iránt, és jól össze is barátkoztunka munka során. Megtisztelő volt közelről figyelni egy zsenit, miközben alkot, és közösen dolgozni egy olyan legendás előadóval, mint ő. Izgalmas lehetőség volt összekapcsolni együtt két világot, és borzasztóan örültem, hogy nyitott volt erre az utazásra.”

„Az a gondolat, hogy hip hopra gitározzak, semmiképp sem hétköznapi ötlet, de megtetszett, és úgy döntöttem, belehallgatok az anyagba”, mondta az együttműködésről Eddie. „Nem csak a hallott dalok inspiráltak, hanem LL szenvedélye, két lábbal a földön álló személyisége és a nekem biztosított szabadság is. Meg persze az akarat, hogy énekelje a refrént a We’re The Greatestben. Olyan fajta friss levegővételt jelentett számomra ez a munka, amire előadóként és emberként egyaránt szükségem volt. A lemez változatossága és a meghívott további vendégek névsora önmagáért beszél, számos zenei stílus irányába terjeszkedik, és talán egy kicsit mi is tudtunk alkotni egy sajátot. Nagyon élveztem a lehetőséget, hogy vele dolgozhattam, és össze is barátkozhattam vele.”

Az NCIS: Los Angeles sorozatból is ismert LL Cool J öt éve nem adott ki új albumot. Az Authentic immáron a tizenharmadik lemeze, Tom Morello a Whaddup című dalban szerepel rajta.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.