Shock!

július 07.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megtalálta új basszerét a Deftones

0415sablanFred Sablan lett a Deftones új turné-basszusgitárosa Sergio Vega távozása után, és egy ismeretlen másodgitáros is csatlakozott hozzájuk bizonyos dalokban az első aktuális fellépésen. A zenekar júniusban Budapesten is fellép.

Április 14-én este, az oregoni Portlandben debütált a közönség színe előtt a Deftones új turnébasszere, Fred Sablan. Érdekesség, hogy a zenekar mellett bizonyos dalokban egy másodgitáros is felbukkant a színpadon, kilétét azonban egyelőre nem fedték fel. Sablant leginkább a Marilyn Mansonból lehet ismerni, ahol 2010 és 2014 között játszott, de megfordult Chelsea Wolfe mellett, illetve a Peter Hook And The Lightban és a Heavens Blade-ben is.

Sergio Vega márciusban, csaknem tizenöt év után jelentette be, hogy távozik a Deftones soraiból. A kultikus Quicksand soraiból is ismert zenész 2009-ben került be a csapatba az autóbalesete miatt kómában lévő, majd 2013-ban el is hunyt Chi Cheng posztjára – azonban nem teljes jogú tagként. Vega aktuális nyilatkozata szerint társai már akkor megígérték neki, hogy beveszik a bandába, erre azonban sosem került sor, csak a szerződését újították meg mindig kicsit más és más formában.

A Deftones hamarosan Magyarországon is fellép, a koncert június 24-én lesz a Budapest Parkban. Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.