Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Megpróbáltuk szem előtt tartani, hogy minden dalnak megmaradjon a veleje”

1230gojiraIdén már biztosan nem jelenik meg a francia Gojira új albuma. A két Duplantier testvér ugyanakkor roppant lelkes a készülő lemez miatt, és úgy érzik: ráleltek valami olyasmire, ami a korábbi anyagaikra nem volt jellemző ebben a formában.

„A dobfelvételekkel készen vagyunk, és részben a gitárokkal is, majdnem az összessel”, mondta Mario Duplantier dobos a RockSverigének. „Most tehát már csak a basszus meg az ének van hátra. Valamikor február tájékán akartuk felvenni a teljes lemezt, de akkor még úgy éreztük nem elég jók a dalok. Így volt olyan is, amit kihajítottunk közülük. Nagyon válogatósak lettünk, ez sosem volt ránk jellemző a múltban ennyire. Minden egyes nótán szuperhosszasan dolgoztunk. Általában írunk tíz dalt, ezeket felvesszük, és kész, de most elkezdtünk továbbiakat is gyártani. Joe egy csomó őrült témával hozakodott elő, nekem is támadt pár fasza ötletem, így közösen összeraktunk még négy nótát, amiket aztán jobbnak is találtunk a korábbiaknál. Emiatt aztán végül csak áprilisban kezdtük meg a stúdiómunkálatokat, viszont így nem tudtuk befejezni a melót a turnék miatt.”

Joe Duplantier énekes/gitáros szerint a 2012-es L' Enfant Sauvage folytatása már biztosan nem jelenik meg idén. „A jövő év elejében gondolkodunk. Eredetileg októberi megjelenést terveztünk, de ahogy Mario is mondja, el kellett tolnunk a felvételeket. Ami magát a zenét illeti, Mario rengeteg ötletet hozott, nagyon komoly kihívásokat támasztó dobtémákat. Kevésbé bonyolult a zene, mint korábban, úgy fogalmaznék, hogy lényegretörőbb a zene. Megszabadultunk egy csomó rétegtől és összetett elemtől, hogy tényleg megmaradjon az ötleteink veleje. Minden dal egy alapötletből fejlődik ki, és néha közben túlságosan is zsúfolttá válik. Most megpróbáltuk szem előtt tartani, hogy minden nótának megmaradjon a veleje. A mi esetünkben az a legnehezebb dolgok egyike, hogy olyan dalokat írjunk, amelyekkel mindketten elégedettek vagyunk. Időbe telt, mire képessé váltunk erre, mert a korábbi lemezeken bizony mindig akadtak számok, úgy három-négy, amelyekkel Mario nem volt maradéktalanul kibékülve, és velem is előfordult, hogy azt mondtam valamelyikre: na, ez is csak egy dobszóló némi gitározással. De most szerintem tényleg ráleltünk egy egyensúlyra. És ez nagyon izgalmas meg erőteljes.”

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 matheusthemaggot 2015-06-14 13:42
Azért remélem nem csupaszítják le teljesen a zenéjüket. Jól fog indulni a következő év is!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.