Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megkapta a filmzenei Oscart Trent Reznor

A Golden Globe után az Oscar-díjat is megkapta Trent Reznor és partnere, Atticus Ross A közösségi háló című film zenéjéért. „Hűha, ez tényleg megtörténik?", kérdezte a Nine Inch Nails főnök, amikor átvette az aranyszobrocskát.

Reznor és Ross filmzenéje az Eredet, az Így neveld a sárkányodat, a 127 óra és A király beszéde zenéivel csatázott a legnagyobb filmdíjért, és végül le is gyűrte vetélytársait, köztük a legkomolyabb riválist, az Eredetért jelölt Hans Zimmert is.

„Nem úgy fogtunk bele ebbe a projektbe, hogy bármiféle díjat vagy elismerést vártunk volna", mondta korábban Trent, aki már a jelölés tényét is szürreálisnak nevezte. „Kölyökkorom óta zenész akartam lenni, de egészen pár hónappal ezelőttig, a film bemutatójáig át sem suhant az agyamon az Oscar gondolata. Egészen különös tapasztalatot jelentett dolgozni ezen a mozin, kivételes lehetőségként tekintettem az egész munkára, és nagyon örülök neki, hogy az Amerikai Filmakadémia is észrevette, hogy nem valami hagyományos filmzenét írtunk. Ez rengeteget jelent számomra."

Az idén 46 éves Trent Reznor számára nem újdonság a filmbiznisz, hiszen korábban is dolgozott már kollaboránsként bizonyos mozik soundtrackjén, így például az 1994-es Született gyilkosok vagy az 1997-es Lost Highway filmzenealbumokon. Komplett filmzeneként A közösségi háló volt az első teljes munkája. Legközelebb ismét a facebook-film rendezőjével, David Fincherrel dolgozik majd a jelenleg előkészítési fázisban lévő The Girl With The Golden Tattoo zenéjén.

Olvasd el, mit írtunk a Nine Inch Nails utolsó lemezéről, a The Slipről, illetve a csapat 2009-es budapesti koncertjéről!

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.