Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghalt Tim Calvert

0501timcalvertMindössze 52 éves korában elhunyt Tim Calvert, a Forbidden és a Nevermore egykori gitárosa. A zenészt egy agresszív idegrendszeri betegség, az ALS vitte el.

Amiotrófiás laterálszklerózis-, azaz ALS-megbetegedése következtében elhunyt Tim Calvert, a Forbidden és a Nevermore volt gitárosa. A zenész mindössze 52 éves volt, és pályafutása során olyan kiváló lemezeken játszott, mint a Forbidden 1990-es Twisted Into Formja, 1994-es Distortionje és 1997-es Greenje, illetve a Nevermore 1999-es Dreaming Neon Blackje. Calvert a 2000-es évek elején vonult vissza a zenéléstől, és onnantól fogva pilótaként dolgozott, de az utolsó öt hónapot már nővére családjának otthonában töltötte, miközben harcolt a betegséggel. Az ALS – más néven Lou Gehrig-kór – az akaratlagosan mozgatható izmokat beidegző agyi és gerincvelői mozgató idegsejtek pusztulásával járó betegség, amely egyénileg eltérő időtávokon teljes leépüléssel jár, és mivel hosszabb távon a légzést is lehetetlenné teszi, az esetek többségében végzetes. A nemrég elhunyt Stephen Hawking, illetve Jason Becker is e betegség következtében vált mozgásképtelenné.

„Távozott a legnagyszerűbb dalszerző, zenész és gitáros, akivel valaha is lehetőségem nyílt zenét alkotni", írta a hír kapcsán Craig Locicero, a Forbidden gitárosa. „Tim zsenialitása tovább él a Forbidden három nagylemezén, amelyeket segített nekünk megalkotni." „Mindenki, aki ismerte Timet, jobb ember lett általa", tette hozzá Matt Camacho basszer. „Az a típus volt, akinek nincsenek ellenségei, és mindenben elképesztően tehetséges, amibe csak belekezd. Amikor bekerültem a Forbiddenbe, még nem nagyon tudtam játszani, Paul Bostaphnak és Locicerónak pedig nem nagyon volt türelme megtanítani nekem a dalokat. Így aztán hosszú órákon át Tim mutogatta meg az összes apró részletet, és a saját drága idejét áldozta arra, hogy bizonyosan megálljam a helyemet. Miután pedig távozott a Nevermore-ból, ami még a Forbiddennél is nagyobb csapatnak számított, pilóta és kapitány lett a United Airlines-nál. Micsoda elképesztő fickó: hihetetlen örökséget hagyott maga után gitárosként, aztán egy olyan területen is kiválóan teljesített, amivel mások egy életen át hiába próbálkoznak."

Jeff Loomis szintén gyászolja egykori zenésztársát. „Nem kizárólag hihetetlen gitáros és dalszerző volt, hanem olyan ember, aki a repülés iránti szenvedélyét követve pilóta is lett. A mai napig döbbenten állok minden előtt, amit sikerült megvalósítania. Az ALS szörnyű betegség, és túl korán vitte el a barátomat. Nyugodj békében, Tim", írta a Nevermore volt gitárosa.

 

Hozzászólások 

 
+4 #2 Doktorúr 2018-05-01 14:28
Az egyik legrohadtabb betegség vitte el, nyugodjék békében. (Szegény Jason Becker is ebben szenved, de valamilyen csoda folytán még él...)
Idézet
 
 
+10 #1 ezrrl 2018-05-01 09:34
Nyugodjon Békében.

A Dreaming Neon Black vele lett tökéletes...és persze a Forbidden...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.