Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghalt Seth Putnam

Június 11-én szívroham végzett a massachusettsi grindcore/extrém metal banda, az Anal Cunt énekesével, Seth Puthnammel. A 43 éves frontember és zenekara épp egy új nagylemezen dolgozott, az új dalok és a csapat további sorsáról egyelőre nem született döntés.

Az 1968-ban született Putnam az Executioner nevű thrashbandában kezdte pályafutását basszusgitárosként, majd 1988-ban alapító tagja lett a brutális zenéjéről és morbid, beteg, de egyszersmind ironikus szövegeiről ismert Anal Cuntnak, amelyet eredetileg csupán egyetlen demó és koncert erejéig terveztek, végül azonban évtizedeken átívelő történet lett a csapatból. A banda 1993-ban adták ki első albumát, és ugyan 2001-től 2003-ig tartottak egy rövidebb szünetet, folyamatosan aktívak voltak.

Az énekessel a jelenlegi orvosi álláspont szerint szívroham végzett. 2004 őszén egyszer már kórházba szállították, miután két hónapnyi altatót vett magához feltehetően öngyilkossági szándékkal. „Bármilyen fékevesztett és ellentmondásos volt a zenei pályája, Seth nagyszerű ember volt a barátaival és a családjával, mindazokkal, akik szerették őt", írta a gyászhír kapcsán a banda publicistája.

Seth Putnam 1996-ban háttérüvöltésekkel járult hozzá a Pantera The Great Southern Trendkill nagylemezének dalaihoz is.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.