Shock!

február 20.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Meghalt Scott Columbus, a Manowar legendás ex-dobosa

54 éves korában elhunyt a Manowar egykori dobosa, Scott Columbus – írta a Facebookon Ross „The Boss" Friedman, a New York-i heavy metalosok '80-as évek-beli gitárosa. A tragikus hírt Scott barátnője, Nancy is megerősítette. Columbus az első album, az 1982-es Battle Hymns után csatlakozott a Manowarhoz, és egy pár éves szünetet leszámítva egészen 2008-ig a csapat tagja is volt.

„Scott Columbus – nyugodj békében, barátom, hiányozni fogsz", tette közzé a közösségi portálon Ross. „Három és fél éve voltunk együtt, és nem tudom elhinni, hogy meghalt. Imádkozzatok érte. Ő volt életem szerelme", írta a dobos párja, Nancy. Scott halálának okairól egyelőre nem tudni bővebbet, sem a gitáros, sem a barátnő nem közöltek további részleteket.

Columbus 1983-ban, az Into Glory Ride lemez felvételei előtt csatlakozott a Manowarhoz, és egészen 1990-ig a banda tagja is maradt: ő játszott a New York-i metal csapat legklasszikusabb és legsikeresebb albumain. Az évtizedfordulón fia súlyos betegsége miatt kényszerült otthagyni a Manowart – legalábbis állítólag ez volt az ok, amit újabb kilépése kapcsán évekkel később maga Scott cáfolt meg... Az ütőst néhány évig Kenny Earl „Rhino" Edwards helyettesítette a csapatban, de Columbus az 1996-os Louder Than Hell lemezre ismét visszament egykori társaihoz, hogy aztán 2008-ban meglehetősen ronda és bizarr körülmények között kerüljön ki megint a Manowarból. Távozása eleve csupán két évvel a történteket követően derült ki: Scott egyik akkori nyilatkozatában néhány beszédes félmondattal megkérdőjelezte a zenekar híres imázsának hitelességét, és azt is kijelentette, hogy fia 1990-ben sem volt beteg, mindezt a zenekar többi tagja találta ki. „Életem legjobb formájában vagyok", tette hozzá mindehhez bizonyos híresztelések kapcsán. „Még csak 112 éves vagyok, de sosem voltam jobb állapotban, mint manapság!"

A Manowar hivatalosan azóta sem kommentálta a szakítást, jelenlegi dobosuk pedig az a Donnie Hamzik, aki annak idején az 1982-es Battle Hymns debütön is játszott. Columbus nemrégiben néhány koncerten fellépett Ross The Boss csapatával is.

 

Hozzászólások 

 
#1 Equinox 2011-04-05 15:11
Today is a good day to die
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, A38, 2005. április 29.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. október 8.