Shock!

május 04.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghalt Rick Chavez

0302rickNéhány nappal ezelőtt, tragikus hirtelenséggel elhunyt Rick Chavez. A gitáros a kultikus Drive nevű formációt erősítette a '80-as években és a '90-es évek elején.

Belső vérzés következtében, február 25-én elhunyt Rick Chavez, a Drive volt gitárosa. A Houstonból származó, de Los Angelesben dolgozó, amerikai dallamos metalban utazó zenekar ugyan sosem lett nagy sztár, de kultikus táborra tettek szert már első lemezükkel, az 1988-as Characters In Time-mal is. Ezt ugyanakkor csak 1992-ben követte a folytatás Diablero címmel, amikor már esélyük sem volt befutni, így a banda hamarosan szétesett. „A Drive mindig ott lesz a génjeimben, Rick szenvedélyesen, hajthatatlanul síró gitárja pedig a lelkembe ivódott. Örökké a barátom marad. Mindig hiányozni fogsz, és mindig szeretni foglak, barátom", emlékezett egykori zenésztársára Mercy Valdez, a Drive másik gitárosa.

Chavez a későbbiekben számos önálló munkát tett le az asztalra nem kizárólag rockos vizeken, és már a második ember a banda klasszikus felállásából, aki meghalt, hiszen David Taylor énekes 2009-ben távozott egy tragikus autóbaleset következtében.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.