Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghalt Jason McCash

0407jason37 éves korában elhunyt Jason McCash, a tavaly feloszlott indianapolisi The Gates Of Slumber volt basszusgitárosa és egyik fő dalszerzője. A csapat másik oszlopa, Karl Simon szerint mindez azt is lehetetlenné teszi, hogy valaha is újjáalakuljanak.

„Múlt éjjel meghalt a legjobb barátom”, írta Karl Jason haláláról. „Nem lesz újjáalakulás, soha többé nem lesz többé The Gates Of Slumber, hiszen halottabb a halottnál. És most elvesztettem egy testvért. Tartsátok ezt tiszteletben, vagy maradjatok csendben. Kicsi a világ, és én még mindig élek. Emlékezzen mindenki erre a szarságra.”

A kultikusabbnál is kultikusabb doom metal formáció végzetét az okozta tavaly ősszel, hogy McCash basszer távozott a fedélzetről, Simon pedig nem kívánta továbbvinni nélküle a triót. „Mindig is mondtam, hogy sosem vinném tovább Jason nélkül a zenekart”, mondta akkor Karl. „Nem gondoltam, hogy bárki is sejtette volna, hogy így lesz, de most vége. Én alapítottam a bandát, de McCash a legjobb barátom húsz éve, és ebből az utolsó tízet ebben a rohadt bandában töltötte. Nagyszerű zenéket írt, és remek volt vele együtt lenne a turnékon is. Úgy három éve aztán a dolgok változni kezdtek, és ez ahhoz vezetett, hogy kilépett. Biztos vagyok benne, hogy szüksége van a szünetre, talán pont belőlem… Kezdem felfogni a célzást!"

A The Gates Of Slumber pályafutása során öt stúdióalbumot jelentetett meg, az utolsó 2011-ben jelent meg The Wretch címmel. 2013-ban a trió egy EP-vel jelentkezett Stormcrow címmel, ezen szerepelt a Death March című dal is, amelynek klipje alább megtekinthető. A trió az eredeti kiírás szerint tavaly júliusban Budapesten is fellépett volna az Eyehategod egyik vendégeként, de végül lemondták a turnét.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.