Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghalt Elyse Steinman

0404elyseNéhány nappal ezelőtt elhunyt Elyse Steinman. A Raging Slab egyik alapítója és gitárosa három éve harcolt a rákkal.

Zenésztársa, Greg Strzempka tette közzé Elyse Steinman halálhírét. A kevéssé ismert, ám annál jobb, southern rockban utazó Raging Slab alapító gitárosa március 30-án vesztette életét, miután három éven át küzdött egy daganatos betegséggel.

Strzempka és Steinman közösen alapította a Raging Slabet New Yorkban, 1983-ban, ahol a helyi underground színtér fontos részévé váltak, első lemezük pedig 1987-ben jelent meg Assmaster címmel. Ezt 1989-ben, már a multinacionális RCA kiadónál követte a nevüket viselő album, amelyet általában azóta is a Raging Slab csúcsalkotásaként szokás emlegetni. A délies ízekkel teli rockzene azonban kilógott az akkori trendek közül, a kereskedelmi siker pedig elkerülte a csapatot, akik így a háttérben tevékenykedtek tovább, és továbbra is gyártották az új albumokat. Ezek közül az utolsó 2002-ben jött ki (pronounced ēat-shït) címmel, majd pár év szünetre vonultak. A csapatban Strzempka és Steinman képviselte az állandóságot, ők végig kitartottak a Raging Slab mellett. Egy teljes lemeznyi anyag elméletileg dobozban van, és kiadásra vár még a bandától.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.