Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghalt Dickey Betts

Elhunyt Dickey Betts, a The Allman Brothers Band egyik alapító tagja. A gitárost 80 éves korában érte a halál.

0419db

Egyik alapító tagját gyászolja a The Allman Brothers Band. Dickey Bettset április 18-án reggel érte a halál sarasotai otthonában, egészségi állapota az elmúlt években folyamatosan hanyatlott: 2018-ban enyhébb lefolyású stroke-on esett át, és egy súlyos fejsérülés következtében is életveszélyes állapotba került, utóbbi következtében agyműtétet is végre kellett hajtani rajta. Az utóbbi időszakban daganatos megbetegedéssel és súlyos tüdőgondokkal küszködött, utóbbiak jelentették halálának közvetlen okát is. 80 éves volt.

„Dickey többek között olyan alapvető Brothers-dalokat írt, mint a Blue Sky, a Ramblin′ Man, a Jessica, az In Memory Of Elizabeth Reed – írták a zenekar közösségi felületein a The Allman Brothers korábbi tagjai. – Kivételes gitárjátéka révén, Duane Allmannel közösen egyedi és jellegzetes hangzást teremtett, amely később a southern rock néven ismertté vált stílus véjdegyévé vált. Szenvedélyes életet élt, legyen szó zenéről, dalszerzésről, horgászatról, vadászatról, hajózásról, golfról, karatéról vagy bokszról. Mindig, mindenből kihozta a legtöbbet, és mindenben kiemelkedőt alkotott, ami csak felkeltette az érdeklődését."

Dickey Betts a The Allman Brothers alapító tagjai közé tartozott Gregg és Duane Allman, illetve Butch Trucks és Jai Johanny Johanson mellett, és több megszakítással ugyan, de évtizedeken át kitartott a legendás southern rock banda mellett. Utolsó periódusa 1989-től 2000-ig tartott a csapatban, amely végül 2014-ben oszlott fel. Az alapfelállásból már csak Johanson van életben.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.