Shock!

június 13.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghalt az Iron Butterfly In-A-Gadda-Da-Vida felállásának utolsó tagja

78 éves korában elhunyt Doug Ingle. Az Iron Butterfly eredeti felállásának billentyűsével a csapat utolsó alaptagja is távozott az élők sorából.

0527doug

Meghalt Doug Ingle, az Iron Butterfly alapfelállásának orgonista/énekese, aki egyben a korai korszak első számú dalszerzőjének is számított a San Diegó-i pszichedelikus/proto-hard rocker csapatban. Ingle halálhírét fia tette közzé, eszerint a zenészt békés körülmények között, családja körében érte a halál.

Az Iron Butterfly 1968-as második nagylemezével, az In-A-Gadda-Da-Vidával vált kora egyik sikercsapatává a tengerentúlon, ez volt az első, műfajilag már hard rocknak tekinthető album, amely elérte az Egyesült Államokban a platinalemez fokozatot. A lemezt készítő felállásból Ingle halálával az utolsó tag is távozott az élők sorából: Erik Brann énekes/gitáros 2003-ban, Lee Dorman basszusgitáros 2012-ben, Ron Bushy dobos 2021-ben hunyt el. A zenekar egy későbbi tagok által üzemeltetett mutációja Eric Barnett gitáros/énekes irányításával ugyanakkor ma is működik.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.