Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghallgatható egy dal a Lostprophets utódzenekarától

0701nodevMáris meghallgatható egy dal a No Devotiontől, a Lostprophets tulajdonképpen utódzenekarától. A formációban az énekes Ian Watkins pedofilbotránya által kinyírt walesi rockbanda hangszeresei, Mike Lewis és Lee Gaze gitárosok, Jamie Oliver billentyűs, Stuart Richardson basszer és Luke Johnson dobos egyesítették erőiket az alter/punk Thursday énekesével, Geoff Ricklyvel.

Stay címmel közzétette első dalát a No Devotion, a Lostprophets volt hangszereseinek zenekara. Stuart Richardson szerint már ez is eredmény, hiszen sokáig az sem volt biztos, hogy folytatják a zenélést. „Nem tudtuk, hogy egyáltalán képesek leszünk-e újra zenélni, és hogy az emberek egyáltalán képesek lesznek-e ránk nézni megint. Úgy éreztük, mindenek örökre vége. De nem tudtuk, mi mást csinálhatnánk, így aztán csak előszedtük ismét a hangszereket. Nem tudtuk, hogy bárki hallani akarja-e majd, de egyszerűen muszáj volt lekötni magunkat valamivel. Egyszerűen szükségünk volt erre", mondja a basszer.

„Őszintén szólva soha nem hallgattam Lostprophetset, de ezzel a mostani muzsikával közös nyelvet beszélünk", így Rickly. „A punkból nem nősz ki, hanem vele együtt fejlődsz: számomra a poszt-punk mindig is arról szólt, hogy az ember kissé érettebb hozzáállással közelít ugyanahhoz a hangzásvilághoz, és szerintem a modern zene e korszakát mindannyian egyformán nagyra értékeljük. Így aztán elfogadtam a meghívásukat, és kipróbáltuk magunkat együtt, ami nem volt könnyű döntés a történtek fényében. Viszont mindig is bírtam a srácokat: viccesek és tisztában vannak saját magukkal. Nem éreztem fairnek, amin keresztül kellett menniük. A zenéjük pedig, amit mutattak, nos, az bizony túl jó volt ahhoz, hogy csak úgy elmenjek mellette..."

A No Devotion július végén már koncertezik Nagy-Britanniában, és előbb-utóbb vélhetően egy teljes album is érkezik majd tőlük.

 

Hozzászólások 

 
-1 #1 mrataxi 2014-07-01 17:04
hogy ez rossz vagy jó zene, azon lehet vitatkozni, de hogy ez mitől lenne punk, azt föl nem foghatom
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.