Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghallgatható a hazai Butchers visszatérő minialbuma

A Füst, tűzvész, romok… címet viseli a Butchers új EP-je, amely máris meghallgatható. A hazai színtér egyik kultikus thrash-alakulata ezzel a kiadvánnyal tér vissza a frontvonalba, jövőre nagylemezt is készítenek.

1215butchers

Két régi taggal, Dernanecz Zsolt dobossal és Betlehem József gitáros/basszer/énekessel a fedélzeten reaktiválta magát a barcsi Butchers, akik eredetileg 1988 és 1995 között működtek a hazai mezőnyben, és négy demót készítettek. „Pécsen, a Nevelési Központban volt a törzshelyünk, ott havi/kéthavi rendszerességgel játszottunk”, idézik fel a srácok a klasszikus korszakot. „1990-ben másodikok lettünk az AORTA országos versenyen, ahol háromdalos rádiófelvételi lehetőséget nyertünk és meghívást kaptunk a Tokaji Rocktáborba, a Szigeti Feri rendezésében éveken át tartó nívós zenei táborsorozatra. Itt aztán három éven keresztül jelen voltunk az akkor szintén pályakezdő Sing Singgel, Ladánybenével vagy az akkor még más néven futó Hooligans zenekarral, különböző díjakat nyertünk, közönségsikereket arattunk. A Magyar Rádió hat dalunkat rögzítette, melyek ilyen/olyan minőségben különféle válogatás kiadványokon jelentek meg. Nagy fájdalmunkra igazi lemezt azonban sajnos sosem sikerült kiadnunk. A Nagy Feró által fémjelzett Garázs rádióműsorban sokáig mentek a dalaink, Garázs válogatáskazettákon is kiadtak bennünket, de aztán ez is véget ért. Egyetem, munka, családalapítások miatti elköltözések, illetve a metáléra ’95-ben már érezhető lanyhulása miatt aztán fel is adtuk, abbahagytuk a közös zenélést. Mígnem 2020-ban – huszonöt év elteltével – reaktiváltuk az együttest. A zenélés nagyon hiányzott, egyre többet nosztalgiáztunk a régi szép időkről, szabadidőnk és kapacitásunk is jóval több lett…”

butchers_c„Másik gitárosunk, Takács Árpád már nem kíván újra zenélni, basszusgitárosunk, Molnár Gábor pedig sajnos már nem él”, mondják az újraindulásról. „Így készültünk fel és vonultunk a Supersize Recording Stúdióba 2020.októberében, ahol Horváth Attish (Subscribe) szakértő hangmérnöki munkája mellett rögzítettünk három régi dalt, az 1989-es Kiégett szíveket, az 1991-es Füst, tűzvész, romok…-at, illetve az 1991-es Magányt. A profi körülmények és Attish hozzáértő segítsége mellett nagyon jól mentek a felvételek, az egész munka különösen nagy élmény volt számunkra! Érdekes volt megtapasztalni, hogy mennyire megváltozott a stúdiózás a huszonöt évvel ezelőttiekhez képest! A végeredménnyel pedig maximálisan elégedettek vagyunk! Nagyon jó érzés , hogy végre kiváló minőségben szólal meg a zenénk, így mindenki számára hallhatóvá, érthetővé válik, hogy mit is játszottunk és akartunk átadni az arra kíváncsiaknak majd’ harminc évvel ezelőtt. A felvételek érdekessége, hogy néhány egészen kis apróságon kívül semmit nem változtattunk az eredeti dalokon, ahogy a szövegeken sem. Kíváncsian várjuk, hogy milyenek lesznek a reakciók! Kedvet kaptunk a továbbiakhoz is, és terveink szerint 2021 tavaszán további hat régi dal felvételével, nagylemezként jelentetjük meg az anyagot.”

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#2 miso 2020-12-16 07:54
Nem ismertem őket, de ez egész jó:)
Idézet
 
 
#1 zoli 2020-12-15 16:49
Most mit mondjak...qrva jó :) magyar thrash / death ahogy kell
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.