Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megadeth: lehet, hogy mégsem jön össze a Rust In Peace-felállás?

0311davedaveMég mindig semmit sem tudni arról, kik kerülhetnek Chris Broderick és Shawn Drover helyére a Megadethben. A rajongótábor többsége Marty Friedman és Nick Menza visszatérését reméli, és indirekt módon eddig maguk az érintettek is úgy tettek, mintha meg akarnának felelni ezen elvárásoknak – most azonban mind David Ellefson, mind Dave Mustaine mondott valami olyat, ami más fényben láttatja a dolgokat.

Elképzelhető, hogy mégsem jön össze a legklasszikusabb Megadeth-felállás újjáalakulása. Eddig mind a zenekart jelenleg alkotó Dave Mustaine / David Ellefson duó, mind Nick Menza olyan kijelentéseket, félmondatokat ejtett el, amelyekből sokan az 1990 és 1998 között aktív négyes reaktivizálódását valószínűsítették, sőt, 2000-es távozása óta első ízben Marty Friedman sem zárkózott el a lehetőségtől. Ellefson most azonban más szemszögből közelített egy friss interjúban. „Akad némi előrelépés a kérdésben", mondta a Full Throttle Rocknak a basszer, amikor arról kérdezték, tudják-e már, ki kerül a bandába szólógitárosként és dobosként. „November vége óta a háttér rendezésével töltjük az időnket, az elmúlt pár hónap ezzel ment el. Úgy gondolom, bennem letisztult: elsősorban egy nagyszerű lemezt kell elkészítenünk. A dalok mindig is meghatározták, ki játszik majd a zenekarban, ez az első naptól fogva így ment nálunk, és soha nem is szabad megváltoznia. Az, hogy visszamenjünk az időben, és megpróbáljuk visszahozni a régi dicsőséges napokat, légvárépítés lenne. Szerintem a dalok és maga a lemez határozza majd meg, kik mellett döntünk, és szerintem ez a megfelelő sorrend: a lónak kell húznia a szekeret, és nem fordítva."

Mindez persze akármit jelenthet, de a régi dicsőséges napokra tett megjegyzés akár azt is előrevetítheti, hogy mégsem jön össze a Rust In Peace-felállás. Erre utalt Dave Mustaine friss tweetje is magyar idő szerint tegnap délután, amelyben arról számolt be, hogy a zenekar az egyik utolsó esélyest készül meghallgatni a szólógitárosi posztra...

 

Hozzászólások 

 
+3 #12 tama1975 2015-03-16 11:59
Vegyétek már észre, hogy a Megadeth az egy Dave Mustaine szólóprojekt, igazából még Junior sem kell hozzá! Ezt szerintem felesleges túlpörögni. Egyszerűen csak azért nem a saját neve alatt fut, mert akkoriban, amikor ezt kitalálta, még azt hitte hogy zenekar lesz belőle, aztán meg már annyira bejáratódott, hogy amikor kiderült, hogy mégsem, akkor már nem lenne értelme lecserélni. De ez nem egy klasszikus értelembe vett zenekar, négy vagy öt többé kevésbé egyenrangú taggal és dalszerzővel. Eredetileg a betegsége utáni visszatérő lemezt is már saját név alatt akarta kihozni, csak aztán a kiadó jól lebeszélte róla.
Az pedig, hogy egy zenész a zenélésből akar megélni, nem ördögtől való. Gondolom ötven körül már nem arról szól nekik az egész, hogy a haverokkal bandázunk a garázsban és feldolgozásokat nyomunk suliban, hogy csajokat szedjünk fel. És mivel alapvetően fúltájmban ezzel foglalkozik (a Mustaine Wineyards-ot most szerintem hagyjuk:)), ezért nyilván olyan konstrukcióban gondolkozik, ami azért anyagilag is hoz. Valószínűleg egy reunion nem hoz, mert Friedmann-nak meg Menza-nak más összeget meg más tagsági jogokat kellene hozzá adni, mint két session zenésznek. És ne legyünk hipokriták, a produkcióra alapvetően Dave miatt kíváncsiak az emberek. Gyakorlatilag tök mindegy ki ül a dobok mögött (kivéve mondjuk ha Lombardo lenne:)). Marty mondjuk már más tészta, de Chris Broderick-kel is elég jól ment a banda, úgyhogy színpadon ő sem pótolhatatlan. Ellentétben azzal, hogy ki menne el egy Mustaine nélküli Megadeth koncertre...?
Idézet
 
 
+4 #11 Charlie Firpo 2015-03-12 10:31
Számomra meg most lett világos, hogy lesz "klasszikus" Rust in Peace felállás :) Annyira ellentmondásosa k és mindenféle emberi logikát meghazudtolóak ezek a nyilatkozatok, hogy tuti ez lesz a vége. Ebben akár fogadni is hajlandó vagyok :)
Idézet
 
 
+2 #10 Venomádi 2015-03-11 23:39
Jeff waters ugyanez. Volt legalábbis régebben, manapság rendben van az Annihilator. Vannak akik így dolgoznak és amíg minőséget szállítanak ezzel nincs is probléma, és Jeff nem is mászkál a sajtóhoz ha kell egy kis zsebpénz meg fordítva sem. Sokszor nem tudni tényleg nem-e családi okok vezetnek a bérzenész státuszhoz, vagy az egszintenciális kérdésen kívűl bármi más. Nem érdemes túlságosan kanálnak lenni a lében, bár ugyanakkor az ember azt is elvárja, hogy ne etessék havonta ha nem kívánja a gyomra.
Idézet
 
 
+8 #9 Assassin 2015-03-11 15:34
Idézet - Sárvári Gábor:
Mert a Megadeth, már egy bejáratott név. :)


Így is van, 4-5 évente casting, nincs szó klasszikus értelemen vett csapatról, csak a két Dave szava számít. Hiába cserélődnek a "tagok" (inkább bérzenészek), a zene azért mindig ugyanolyan, mert az alapokat mindig Mustaine írja. A Megadeth addig volt csapatnak nevezhető, amíg a Rust in Peace felállás volt. Kb. 9-10 évig.
Azóta csak Mustaine & Ellefson Music Co. Ltd.-ként működnek.
A két Dave mellett a kezdetektől, tehát 1983-tól 19 (!) zenész fordult meg. Ez nagyon durva! Teljesen szétforgácsolt "banda". :(


Csak a lóvé! Megadeth!: P :D
Idézet
 
 
+9 #8 Sárvári Gábor 2015-03-11 14:58
Idézet - Assassin:
Miért nem úgy hívják ezt a bandát, hogy
Mustaine & Ellefson Music Co. Ltd.?

:P :D


Mert a Megadeth, már egy bejáratott név. :)
Idézet
 
 
+6 #7 Assassin 2015-03-11 14:35
Miért nem úgy hívják ezt a bandát, hogy
Mustaine & Ellefson Music Co. Ltd.?

:P :D
Idézet
 
 
#6 cápaidomár 2015-03-11 12:12
*reunion
Idézet
 
 
+9 #5 cápaidomár 2015-03-11 12:11
Idézet - zombee:
Teljesen fölösleges így visszahozni egy klasszikus felállást, ezt lássuk be.


Ugyanezt gondolom én is. Minek ez a klasszikus-felállás-runion? Csak katasztrófa sülhet ki belőle. Pláne, hogy már kész dalokat kéne feljátszaniuk olyan embereknek, akik anno együtt okozták a világégést. Tök lehetetlen szituáció lenne.
Idézet
 
 
+9 #4 iLane 2015-03-11 12:06
"Szerintem a dalok és maga a lemez határozza majd meg, kik mellett döntünk, és szerintem ez a megfelelő sorrend: a lónak kell húznia a szekeret, és nem fordítva."

Én eddig komolyan azt hittem, hogy zenészek írják a dalokat és nem fordítva... :o
Idézet
 
 
+6 #3 zombee 2015-03-11 12:04
Teljesen fölösleges így visszahozni egy klasszikus felállást, ezt lássuk be.
Idézet
 
 
+7 #2 a75 2015-03-11 09:31
Teljesen jogos és logikus, amit Junior mond, de ebből mégis csak arra lehet következtetni, hogy bérzenészeket keresnek, hisz mégiscsak egy már elkészült anyaghoz keresnek valakit, aki feljátssza.
De nyilván így is lesz jelentkező.
Idézet
 
 
+4 #1 Venomádi 2015-03-11 09:24
Magyarul tehát mindenképp kaszálni kell a lemezzel és már ne akárhogy hanem nagyon.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.