Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megadeth: gyors, vad és súlyos lesz az új lemez

Csalatkozniuk kell majd azon Megadeth rajongóknak, akik a ’90-es évek dallamosabb vonalát várják Dave Mustaine-ék őszre várható új albumától. A vöröshajú ugyan most kivételesen nem emlegette a Rust In Peace-t viszonyítási pontként, azt azonban megígérte egy friss interjúban, hogy a lemez kifejezetten gyors lesz.

„Súlyos lesz, és nem lassan súlyos, mint a Black Sabbath vagy a Trouble”, nyilatkozta Dave Mustaine a Guitar Worldnek. „Nagyon, nagyon gyorsan súlyos. Tizenkét dalra szerződtünk ezzel a lemezzel, többet nem is írunk. A nóták egy része régebbi, a többi új. Van közöttük olyan is, amit ma reggel írtam, meg olyan is, amit a pályám korábbi szakaszaiban, csak korábban nem vettük fel őket.”

A Johnny K producerrel (Disturbed, Machine Head satöbbi) készülő új Megadeth albumnak egyelőre még nincs címe, de Mustaine a Facebookon a rajongóktól is várja hozzá az ötleteket. Mire a banda júliusban útra kel először Európában öt Big Four buli erejéig, majd az Egyesült Államokban a Rockstar Energy Drink Mayhem Festival turné egyik főattrakciójaként a Disturbed, a Godsmack és tucatnyi egyéb előadó társaságában, teljes egészében rögzíteni akarják az anyagot.

A 2001-es The World Needs A Hero óta ez lesz az első Megadeth produkció, amin ismét David Ellefson basszusgitározik majd, és a második, amin Chris Broderick pengeti a szólógitár húrjait. „David óriási, semmiféle hibát nem vét”, mondta az interjúban Mustaine. „Megfontolt, érett személyiség. A turné során voltak alkalmak, amikor ránéztem, és azt kérdeztem: hé, ki vagy te? Tudom, hogy viccesnek találta ezt, de igazság szerint nem véletlenül tettem fel a kérdést, mert olyan remek ember és elsőrangú basszusgitáros vált belőle. Ez a legnagyobb dolog a világon, tökéletes ma a viszonyunk. Ami pedig Christ illeti, ugyanúgy megvannak az erősségei és gyengeségei, mint annak idején Marty Friedmannek. A Megadethben mindig is óriási gitárosok zenéltek, ez állandó volt nálunk: a gitárosok képességei jótól kiválóig váltakoztak. Akadtak átlagos dobosaink, de a basszusgitár és a gitár mindig rendben volt. De Chris és Marty még ezen belül is egy önálló szintet jelentenek.”

Az aktuális amerikai turnéval párhuzamosan, július 12-én kerül a boltokba a klasszikus 1986-os Peace Sells... But Who's Buying? lemez speciális 25. évfordulós díszkiadása, amely több mutációban is várja a rajongókat. Mindegyik verzió tartalmaz majd egy 1987-es teljes koncertet, a széljegyzeteket pedig nem más írta a bookletbe, mint Lars Ulrich, aki köztudottan mindig is óriási rajongója volt a lemeznek – még azokban az években is, amikor éppen utálták egymást Mustaine-nel.

A Megadeth április 8-ai budapesti bulijáról itt olvashatsz.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.