Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megadeth: 25 éves Peace Sells emlékkoncertek?

Nem kizárt, hogy a Rust In Peace huszadik születésnapja után a Peace Sells... But Who's Buying megjelenésének huszonötödik évfordulója alkalmából is speciális koncerteket ad idén a Megadeth, ám kár abban reménykedni, hogy már Budapesten is tanúi lehetünk a teljes lemez eljátszásának: Dave Mustaine szerint az évvége előtt biztosan nem kerül sor a retro-fellépésekre.

„Már többen is javasolták nekünk, hogy csináljunk idén Peace Sells emlékbulikat, én pedig említettem a menedzseremnek, hogy nagyon is érdekelne a dolog", nyilatkozta Dave Mustaine a VH1 Networksnek. „Viszont semmiképpen sem valami olyan egész éves turnét tervezünk, mint amilyet tavaly csináltunk a Rust In Peace évfordulója kapcsán. És inkább az év második felében érdemes gondolkodni... Nagyjából októbertől december végéig foglalkozhatnánk a Peace Sells dologgal, ha már minden idei teendőkkel végeztünk."

Az elképzelések persze még képlékenyek. „Manapság nagyon kreatívnak kell lenni a turnézásban... A sima turnék mellett mindig is szerettünk kiemelt bulikat nyomni, amik között igazán kulcsfontosságúak is vannak", magyarázta Dave. „Tök jó lenne bejárni minden olyan területet a normál turnéval, ahová csak el akarunk menni, és utána csinálni valami szimbolikusat, mint ahogy mondjuk a Rolling Stones is szokta. Ilyen lehetne ez a Peace Sells turné is: tizenkét város, és kész, ilyesmi..."

A Peace Sells... But Who's Buying eredetileg 1986 novemberében jelent meg, tehát egy őszi megmozdulással pont megfelelően tudnák ünnepelni az album 25 éves születésnapját. Mindez csak azért pikáns, mert Mustaine az album néhány dalát, például a The Conjuringet évek óta nem hajlandó játszani az áthallásos szövegek miatt, amiket mai fejjel nem tud felvállalni. Tavaly a Shock!-nak adott interjújában egyébként David Ellefson sem zárta ki a hasonló tematikus turnékat.

A Megadeth április 8-án a Slayerrel közösen játszik a Papp László Budapest Sportarénában.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.