Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mastodon: szupersúlyos, sötét Led Zeppelin groove-ok

Már nagyban írja az új dalokat az atlantai Mastodon, akik júliusban végre ismét fellépnek Magyarországon, a tokaji Hegyalja Fesztiválon. A Noisecreepnek adott interjújában Brann Dailor überdobos már bizonyos információkat is elárult a készülő anyag jellegéről.

„Felállítottunk egy ProTools cuccot, Bill Kelliher pedig megtanulta kezelni", magyarázta Dailor. „Ötleteket, részleteket veszünk fel, aztán egybefűzünk három-négy riffet, hogy megnézzük, milyenek együtt. Szupersúlyos és gyilkos az eddig elkészült anyag, pont olyan, amilyennek lennie kell. Igazából tényleg csak olyan zenét szeretnénk játszani, ami nekünk tetszik, és ez fasza dolog. Soha nem is törekedtünk másra, és mára megtanultuk, hogy egyszerűen ezt kell tennünk. Másképp egyszerűen nincsenek rendben a dolgok."

Dailor szerint ezúttal sokkal inkább közös munka folyik, mint a legutóbbi Crack The Skye-nál, amire elsősorban Brent Hinds gitáros/énekes zenei világa nyomta rá a bélyegét. „Brentnek most is összegyűlt egy rakás óriási ötlete, de Billnek is van egy csomó remek riffje. Tényleg annyi témából válogathatunk, hogy elég nehéz eldönteni, mit használunk fel belőlük végül és mit nem..." A dobos úgy véli, az eddig összeállt anyag alapján az új Mastodon lemez kevésbé lesz progos, mint az előzőek. „Vannak ilyen pillanatai is, de sokkal riffközpontúbb, meztelenebb. A Leviathan volt ilyen jellegű annak idején, és most hasonló érzéseim vannak, mint akkor. Mindig minden megváltozik, ha egyszer stúdióba vonulsz, de jelenleg határozottan olyan az egész, mint egy szupersúlyos Led Zeppelin, vagy valami hasonló... Egy rakás John Bonham-féle groove figyel a témák között, de nagyon sötéten és keményen. Imádok így játszani, és amikor elérünk ezekhez a részekhez, teljesen megőrülök!"

A Mastodon már egy producert is kiszemelt az anyaghoz, de Brann egyelőre nem akart konkrét neveket említeni, megállapodás ugyanis még nem született, és másokkal is le akarnak ülni tárgyalni. „Nálunk igazából nincs szükség nagy produkcióra, egyszerűen csak be kell mennünk egy szobába, aztán nekiállni a felvételeknek. Ha a producernek van valami jó ötlete, az remek, de zenekarként nem érzem úgy, hogy nélkülöznénk a szükséges víziót. Általában mindent alaposan kidolgozunk, az adott lemez sztorijának részleteitől kezdve egészen a vizuális oldalig. Ez az egész párhuzamosan fut a fejünkben a riffekkel. Nagyon jók vagyunk abban, hogy a különálló részekből egységes dalt formáljunk, így aztán leginkább olyan valakire van szükségünk a stúdióban, aki a lehető legjobban helyezi el a mikrofonokat, és biztosítja, hogy a hangzás is üssön. Meg persze táplálja az egónkat, ahogy haladunk előre a munkával..."

A Mastodon a jelenlegi menetrend szerint július 14-én csütörtökön, 23 órakor lép színpadra a tokaji Hegyalja Fesztivál Hegy' Nagyszínpadán, vagyis sokak reményeivel ellentétben sajnos nem egy napon játszanak a Slayerrel: Tom Arayáék másnap este koncerteznek főbandaként ugyanott.

A csapat Live At The Aragon című koncert DVD-je március közepén jelent meg.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#2 Equinox 2011-04-13 16:54
Szerintem a Crack the Skye tényleg kihasítja az eget, de nem bánom, ha nem komplexednek tovább. Egy Leviathan/Blood jellegű és minőségű anyaggal is elégedett lennék
Idézet
 
 
#1 Layne 2011-04-12 15:49
Király lenne, ha újra felidéznék a Leviathan albumot, az a legjobb lemezük.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.