Shock!

május 01.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Más néven, új énekessel folytatja az amerikai metal egyik alapbandája

1122tmhRiot V-ként folytatja karrierjét a Riot, akik tavaly elveszítették alapító gitárosukat és fő dalszerzőjüket, a Crohn-betegségben szenvedő Mark Reale-t. A zenekarban emellett új énekes is tevékenykedik.

Mark Reale édesapja, Tony Reale áldásával folytatja tovább pályafutását a Riot, akik ugyanakkor jelezni akarják, hogy a történetben két szinten is komoly fordulat állt be, így a banda neve innentől fogva hivatalosan is Riot V. Ennek hátterében Mark egykori mondása áll, aki mindig több szakaszra bontotta a zenekar pályafutását az énekesek alapján: az elsőt Guy Speranza, a másodikat Rhett Forrester, a harmadikat Tony Moore, a negyediket pedig Mike DiMeo fémjelezte. Mint ebből is sejthető, a banda ismét megvált az utóbbi években a fronton álló Tony Moore-tól, akinek hangja a klasszikus 1988-as Thundersteel és az 1990-es Privilege Of Power mellett a legutóbbi a legutóbbi Immortal Soul albumon is hallható volt. A hivatalos közlemény szerint Moore „saját démonaival és egészségügyi problémáival” harcol, vagyis elég könnyen kitalálható, mi lehetett a szakítás oka…

A Riot – azaz Riot V – új énekese Todd Michael Hall (a képen), akit a Burning Starrból vagy a Reverence-ből lehet ismerni, akivel máris dolgoznak egy új albumon. A lemez a tervek szerint nyáron kerülhet a boltokba, emellett pedig a tábor újrakiadásoknak is örülhet majd a Sony, az EMI és a Metal Blade gondozásában. A tagság többi része természetesen változatlan, azaz Mike Flyntz gitáros, Don Van Stavern basszer és Bobby Jarzombek dobos is felsorakozott az ügy mellett. Az új zenét az említett három, Moore-ral készített lemez zenei irányvonalához passzolónak ígérik.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.