Shock!

július 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Március végén jelenik meg a kettes Miserium, az első dal máris megérkezett

Tavasszal jelenik meg a progmetalos Miserium második nagylemeze. Az Ascension albumról máris meghallgatható az első szerzemény.

0206miserium

A progresszív metalos Miserium idén tavasszal szállítja le új nagylemezét, amely Szophoklész Aiasz tragédiáját és a trójai háború történéseit dolgozza fel. Az Ascension névre keresztelt új koncept anyaguk tíz tételén két évig dolgozott a csapat, ám a Return To Grace című első lemezükhöz képest most mindössze egy vendéget szerepeltettek. „Amint az érzékelhető volt, kissé lelassultak körülöttünk a dolgok", mondják a srácok. „Az elmúlt néhány évben mindannyian befejeztük tanulmányainkat, a nagybetűs élet pedig sajnálatos módon rányomta a bélyeget az időbeosztásunkra. Kénytelenek voltunk belátni, hogy projektként tudunk tovább működni, ám a lelkesedés változatlan, ahogy a csapat felállása is. Ami az új albumot illeti: rengeteg olyan ötletet használtunk fel, amelyeket az előző lemezen nem lehetett hallani. A néhol már-már thrashbe hajló prog-power témák nagyon jól passzoltak a háborús hangulathoz, de van itt doom és akusztikus merengés is, ahogy az tőlünk várható volt. A történet elmesélése szempontjából szükségesnek találtuk még egy karakter felvonultatását, ezért több tételben is hallható Varga Katalin énekesnő, aki Athénéként, Trója hangjaként és narrátorként is közreműködik. A borítóért pedig egy rendkívül tehetséges fiatal művész, a Deadlife art koponyája, Kóródi Tamás felel."

miserium_cAz egyórás lemezre az alábbi számok kerülnek fel:

01. Origin
02. Fear
03. A Day to Remember
04. Beyond the Walls
05. The Rising
06. Incomprehensible Act
07. Cast to Waves
08. A Silent Prayer
09. Ascension
10. When Memory Fades (bónusz)

Az album keverése és masterelése ezúttal is a szolnoki Denevér Stúdióban készült Cserfalvi „Töfi" Zoltán és Boros Béla közreműködésével. A pontos megjelenés március 24-én várható, a kiadó a Nail Records lesz.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.