Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Már otthon lábadozik a Behemoth frontembere

Január 16-án, hétfőn kiengedték a kórházból Adam Darskit, azaz Nergalt, a lengyel black/death mester Behemoth énekes/gitárosát, akinél tavaly diagnosztizáltak leukémiát az orvosok. Nergal négy hetet töltött egy gdanski kórházban, ez idő alatt csontvelő-átültetésen esett át. A következő időszakban otthonában lábadozik majd, vendégeket egyelőre nem fogadhat a fertőzésveszély miatt.

„Majdnem fél éves kezelés áll mögöttem különböző kórházakban kemoterápiával, sugarazással és egy csontvelő-átültetéssel, de most végre hazaengedtek, méghozzá kurva jó állapotban", áll a zenész nyilatkozatában. „Rendben vagyok, természetesen ha azt is figyelembe vesszük, milyen intenzív kezelésen estem át. Nem volt könnyű az életemnek ez a szakasza, de ahogy azt előre is elképzeltem, végül győztesként hagytam el a kórházat. Soha nem is számoltam más lehetőséggel, de azért akadtak kemény pillanatok..." Közleményében Nergal köszönetet mond szüleinek, menyasszonyának, zenésztársainak, barátainak, orvosainak és természetesen a Behemoth rajongóknak is a világ minden táján. „A lista túl hosszú ahhoz, hogy mindenkit felsoroljak, de mindig emlékezzetek arra, hogy speciális helyet foglaltok el a szívemben!"

A zenész előtt most hosszas gyógyulási időszak áll, így az elkövetkezendő néhány hónapot gdanski otthonában tölti majd. „Lesz időm gondolkodni a stratégián és a színpadra való visszatérésemen, ami hamarosan be is fog következni. De az első mindenképpen az, hogy fizikailag felépüljek. Ezt leszámítva viszont nagyon hiányzik már, hogy zenéljek. Most már lassan fél éve nem is gitároztam. Elég sok minden áll előttem, de hatalmas motiváció és vágy ég bennem, hogy ismét dolgozzak!"

Nergalnál tavaly nyáron diagnosztizáltak leukémiát az orvosok, a frontember a lehető legkorábbi időpontban megkezdte a szükséges kezeléseket.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.