Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Már félig elkészült Ozzy új albuma, Watt, Trujillo, Smith és Hawkins is a fedélzeten

Úgy fest, tényleg gyorsan megérkezhet Ozzy Osbourne új albuma: a lemez munkálatai gőzerővel folynak, és a projektet összefogó Andrew Watt mellett részt vesz a felvételekben Robert Trujillo, Chad Smith és Taylor Hawkins is.

1108ozzy

Év elején jelent meg Ozzy Osbourne aktuális nagylemeze, a váratlanul érkezett Ordinary Man, és az énekes később többször is elmondta: a művet hamarosan akár egy újabb is követheti. Ezt akkor nem igazán vette komolyan senki, de most Andrew Watt gitáros/producer a Guitar Worldnek elmondta: már igencsak előrehaladott állapotban járnak a folytatással. „Nagyjából a fele elkészült”, ismertette az állást Watt. „De a koronavírus közepette elég nehéz feladat Ozzyt biztonságban tartani. Minden nap teszteljük magunkat a munka előtt, és eleve csak hárman vagyunk ott Ozzyval és a hangmérnökömmel. Szóval kicsit tovább tart most a munka, mint legutóbb, de tök jó az egész, hiszen az előző albumot is amolyan szenvedélyes, gyors fellángolás szülte, a végén meg szinte el sem hittük, milyen jól sikerült. Most mindenki lassabb egy kicsit, és több időt is szánunk rá. Ami pedig a dalokat illeti, némelyik nyolc-kilenc perc hosszú, és ezek tényleg elég őrült utazásra viszik a hallgatót.”

Az Ordinary Manen Duff McKagan basszusozott és Chad Smith dobolt. Az egyelőre cím nélküli új album esetében még nem teljesen tiszta, kiket hallhatunk majd a dalokban a gitárosi feladatokat ellátó Watt mellett, de alakul a mezőny. „Bevontunk pár embert a melóba. Nem mondhatok semmi biztosat, ameddig nem végeztünk, de pár dal alapjait Chaddel és Robert Trujillóval kezdtem összerakni, aki ugye játszott is Ozzy zenekarában azelőtt. Taylor Hawkins szintén felnyomott pár dalt, ami igencsak más ízt kölcsönzött nekik – ezek a felvételek kicsit Ozzy ’80-as évekbeli korszakát idézik fel, méghozzá nagyszerűen. Szerintem minden rockrajongó számára tök jó, ha meghallgathat egy lemezt, aminek a felét Chad Smith, a másikat pedig Taylor Hawkins dobolta fel… A legutóbbi lemez tényleg igazán különleges volt minden résztvevő számára, és sem Ozzy, sem én nem láttuk volna értelmét a folytatásnak, amennyiben nem tudunk valami újszerűt letenni az asztalra. De úgy érzem, sikerült.”

Watt jelen fázisban ezzel együtt sem szerette volna jellemezni a lemez hangulatát. „Még csak a munka felénél járunk, szóval még sok minden változhat. Lehet, hogy az eddig elkészült dalok egy része fel sem kerül majd az albumra, így nem tudok véglegeset mondani. Végső soron minden Ozzy döntésén múlik. Ha azt mondja, kész az album, majd abbahagyjuk a munkát.”

Ozzy Osbourne 2022. február 2-án – a tervek szerint – a Budapest Arénában lép fel, részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.