Shock!

augusztus 15.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Már címe is van az új In Flames albumnak

Sounds Of A Playground Fading lesz az új In Flames album címe, melynek megjelenése nagyjából május-június tájékára várható. A Jesper Strömblad gitáros kilépése után a stúdióban négyesben dolgozó banda jelenleg éppen a keverési munkálatokat végzi Roberto Laghi hangmérnök segítségével, aki többek között a Hardcore Superstarral és a Sonic Syndicate-tel is dolgozott már korábban.

„Nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel”, áll a zenekar szűkszavú nyilatkozatában, melyet a felvételek múlt heti befejezését követően tettek közzé. Soha korábban nem telt még el ennyi idő két In Flames album között, hiszen a legutóbbi A Sense Of Purpose 2008 tavaszán jelent meg. A zenekar nem állította Jesper Strömblad helyére a turnékon kisegítő Niclas Engelint, a stúdióban négyesben dolgoztak, vagyis minden gitártémát Björn Gelotte játszott fel az albumra. Nem tudni, mennyire nyomja majd rá mindez a bélyegét a zenei irányvonalra, de annyi bizonyos, hogy az alkoholproblémái miatt távozott Strömblad a csapat alapembere volt, a kezdet kezdetén elsősorban ő húzta az In Flames szekerét. Társai nem véletlenül igyekeznek minden fórumon azt hangoztatni, hogy az ajtó örökké nyitva áll Jesper számára. A 2009 elején elvonóra távozott, majd egy évvel később a bandából hivatalosan is kilépett gitáros azonban egyelőre azt állítja, döntése végleges.

A banda új amerikai kiadója, a Good Fight Music tavaly év végén újra a boltokba juttatta a régebbi In Flames albumokat az 1996-os The Jester Race-től a 2004-es Soundtrack To Your Escape-pel bezárólag. A Sounds Of A Playground Fading Európában természetesen a Nuclear Blast gondozásában jelenik majd meg.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.