Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Már az új énekessel érkezik novemberben Budapestre az Iced Earth

A kanadai Into Eternityből ismert Stu Block lett az Iced Earth új énekese, miután Matthew Barlow nemrég másodszorra is kilépett a veterán floridai power metal bandából. Jon Schaffer szerint a banda kiadója, a Century Media rögtön Matt döntése után felvetette Block nevét, akinek csapatával 2008-ban egyébként már játszott is közösen az Iced Earth.

„Még a backstage-ben várakoztunk, és hallottuk Stu egyik elképesztő sikolyát", idézte fel az estét Schaffer. „Emlékszem, odafordultam Matthez, és azt mondtam neki: a szentségit, ennek az arcnak aztán komoly hangterjedelme van!" A zenekarhoz számos demófelvétel érkezett Barlow távozásának hírére, Jon azonban egyből felvette a kapcsolatot Blockkal, majd átküldte neki néhány Iced Earth klasszikus instrumentális változatát. Stu saját otthoni stúdiójában rögzítette ezekhez az éneksávokat, majd két napot közösen dolgoztak Schaffernél, ami rögtön meg is győzte a gitárost arról, hogy kit is kell választania. „Jó kémiát éreztem kettőnk között, helyből össze is állt pár remek új ötlet. Stu nagyon erős abban, hogy fogós dallamokkal álljon elő, és ugyanígy a szövegekhez is aktívan hozzá tud járulni. Kétségtelen, hogy fantasztikus a hangterjedelme, rengeteg energia rejlik benne, de emellett komoly turnérutinnal is rendelkezik, ami szintén fontos érv mellette. A színpadi jelenléte is hibátlan: energikus, szenvedélyes és céltudatos. Karizmatikus énekes, aki tökéletesen megérti az Iced Earth zenéjének mélységét, változatos érzelemvilágát, és igen dinamikus formában lesz majd képes visszaadni ezt. Hiszek benne, hogy a rajongóinkra elképesztő albumok és koncertek várnak a következő években!"

„Az Iced Earth rajongói csodálatosak", kommentálta a döntést Stu Block. „A zene is szenvedélyes, így ők is azok, és nagyon lojálisak a zenekarhoz. Én magam is óriási Iced Earth fanatikus vagyok, vagyis osztozom a szenvedélyükben, és ezt meg is mutatom majd a deszkákon. Azt hiszem, tetszeni fog nekik. Óriási megtiszteltetés, hogy tagja lehetek ennek a csapatnak, egy igazi valóra vált álom."

Schaffer szerint az Iced Earth a jövőben olyan intenzitással turnézik majd, mint korábban még soha. Nagy öröm, hogy a gitáros által közzétett turnéterv szerint a banda idén november 24-én ismét Budapesten, a Club 202-ben lép majd fel, immáron Blockkal a mikrofonnál. Stu ezen a turnén debütál majd a csapatban, hiszen a nyári fesztiválokon a zenekar még Barlow-val játszik.

Olvasd el, mit írtunk annak idején az Into Eternity The Scattering Of Ashes lemezéről!

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.