Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Májusban startolhat a Guns N’ Roses európai turnéja

Ugyan hivatalosan még semmit sem jelentettek be, minden logikus érv és híresztelés szerint Európában tölti majd a jövő évi fesztiválszezont a Guns N’ Roses. A legfrissebb értesülések konkrét koncertekről szólnak Angliában, Franciaországban, illetve Izraelben.

0714guns

Az Israel Hayom értesülései szerint május 11-én vagy 12-én a tel-avivi Ganei Yehoshua Parkban koncertezik a Guns N’ Roses, és a helyi szervezők olyannyira előrehaladott tárgyalásokat folytattak a zenekar menedzsmentjével, hogy már csak valami utolsó pillanatban felmerülő, váratlan akadály jöhet szóba, egyéb esetben biztosnak tekinthető a koncert. Mindez azért is fontos, mert valószínűleg az izraeli buli jelentené a kezdőrúgását annak a körnek, amelyet a csapat Európában futna le a 2017-es fesztiválszezonban. Szintén több sajtóhír szólt az utóbbi napokban egy párizsi fellépés előkészületeiről: ezek szerint a banda a Stade de France-ban játszana július 8-án.

A legnagyobb nyilvánosságot azonban a június 21-25. között megrendezendő Glastonbury Fesztiválon esedékes állítólagos fellépésük kapta: itt olyannyira beindult a suttogó propaganda, hogy a rendezvényre még a szokásosnál is gyorsabban, mindössze ötven perc alatt elfogyott mind a 135 ezer jegy. Mint arra a Guns N’ Roses Hungary felhívja a figyelmet, az amerikai fogadóirodákban már nem is lehet fogadni arra, hogy ott lesz-e a csapat Glastonburyben, ami szintén arra utal: W. Axl Rose, Slash, Duff McKagan, Dizzy Reed, Richard Fortus, Frank Ferrer és Melissa Reese jelenése gyakorlatilag biztos az egyik legpatinásabb brit fesztiválon.

Mint ahogy Észak-Amerikában, illetve az október 27-én, a perui Limában startoló dél-amerikai turnén, a Guns elvileg Európában is csak stadionokban játszik majd, illetve – az itteni sajátosságoknak megfelelően – nagy fesztiválok headlinereként. A csapat eddig mindig fokozatosan jelentette be az újabb és újabb bulikat, így az európai jegyeket vélhetően a karácsonyi piacra szórják majd ki. 2017-re egyébként hivatalosan eddig még csak távol-keleti és ausztrál koncerteket jelentettek be.

A Not In This Lifetime turné első, észak-amerikai körén a zenekar mindössze huszonöt koncerten 116,8 millió dollárnyi jegybevételt söpört be, és 1,048 millió embernek játszott. Ez azt jelenti, hogy a kapható összes belépőből mindössze 60 ezer nem talált gazdára, ami nagyon komoly eredmény, hiszen a manapság szokásos modellel ellentétben a csapat megreszkírozta, hogy futballstadionokban koncertezzen. A két Los Angeles-i koncerten mi is ott voltunk, beszámolónk itt olvasható.

 

Hozzászólások 

 
+5 #3 cifrakdaniel 2016-10-16 17:50
Idézet - rózsakert:
itt vannak nálunk a frissen épült stadionok. ott nem lehetne már nagyszabású koncerteket szervezni? vagy megöli őket a sok fesztivál? :) már semmi sem éri meg, ezért lesz a az obituary is egy nagyszobában megtartva? :)

Hiába a nagy stadionok most megint minden róluk szól és brutálisan nagy stadionokba játszanak. Magyarországon sajnos szerintem stadionban nem érné meg nekik. Csak a korábban említett szigetes megoldás önállóan esetleg. A groupama szép nagy meg minden de szerintem 35-40 ezernél többen nem férnénk el benne
Idézet
 
 
+6 #2 rózsakert 2016-10-16 15:09
itt vannak nálunk a frissen épült stadionok. ott nem lehetne már nagyszabású koncerteket szervezni? vagy megöli őket a sok fesztivál? :) már semmi sem éri meg, ezért lesz a az obituary is egy nagyszobában megtartva? :)
Idézet
 
 
+8 #1 Kondi István 2016-10-16 11:53
Egy bécsi vagy prágai, vagy (le se merem írni) egy pesti buli nem jönne rosszul!!! Szerintem vagyunk még így egy páran vele :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.