Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Májusban Budapesten koncertezik Marty Friedman

Május 19-én Budapesten, a Diesel Klubban lép fel Marty Friedman, aki az utóbbi években elsősorban Japánban mozog ottani szédületes sikerei miatt, de a világ egyéb részein továbbra is a Megadeth legnépszerűbb felállásának gitárosaként emlékeznek rá.

Az idén 48 éves gitáros a '80-as évek elején olyan heavy metal csapatokban kezdte pályafutását, mint a Deuce és a Hawaii, de a szakmában a Jason Beckerrel közös Cacophony projekt révén szerzett magának igazi nevet: a formáció 1987-es Speed Metal Symphony és 1988-as Go Off! albumai a korszak meghatározó gitárlemezei közé tartoztak, akárcsak Marty első szólóanyaga, a szintén '88-as Dragon's Kiss. Dave Mustaine is ezek révén figyelt fel rá, és vette maga mellé a Megadeth-be, ahol Marty egy kerek évtizeden át zenélt, és öt nagylemezen (Rust In Peace, Countdown To Extinction, Youthanasia, Cryptic Writings, Risk) szerepelt gitárosként, illetve dalszerzőként. Habár szólókarrierjét eközben sem adta fel, 2000-ben végül mégis kilépett a csapatból, hogy megvalósítsa eltérő zenei elképzeléseit. Az azóta eltelt években Japánban valóságos megasztárrá vált a korábbiaknál lényegesen poposabb munkái és rendszeres televíziós szereplései révén.

Marty Friedman a Livesound szervezésében érkezik Budapestre, szólóban ez lesz az első fellépése Magyarországon: a Megadeth tagjaként két alkalommal járt nálunk, a Megadeth-tel 1993-ban és 1997-ben. A jelenleg Tokióban élő gitáros a tavalyi Bad D.N.A. lemez turnéja keretében látogat el hazánkba. További részletek hamarosan.

 

Hozzászólások 

 
#5 Draveczki-Ury Ádám 2011-01-06 06:36
Idézet - bluevoodoo:
Oké, kíváncsi leszek, ki mit mond ;)


Loomis itt amúgy tavaly nekünk is beszélt a Megadeth sztoriról: http://www.shockmagazin.hu/portal/interju/jeff-loomis-a-titokzatos-uj-gitaros
Idézet
 
 
+1 #4 Guest 2011-01-05 17:45
Az biztos , hogy Marty már egy legenda. Mellesleg amit műveltek Jason Beckerrel a Speed Metal Symphony és Go Off lemezeken , az tényleg nem emberi. , Jason Becker csak 17-18 volt amikor az első lemezt fölvették, sajnos ma egy nagyon súlyos betegségben szenved, nagy kár a érte.
Idézet
 
 
#3 Guest 2011-01-05 16:54
Oké, kíváncsi leszek, ki mit mond ;) Amúgy a sztori egy pár évvel ezelőtti Guitar World magazinban jelent meg, ahol Loomis-nak saját oktatórovata volt, és csináltak egy nagy "körkapcsolásos" interjút az első Gigantour kapcsán Mustaine-nel, Petruccival és Loomis-szal, ebben az interjúban mondta el Loomis imígyen a sztorit.
Idézet
 
 
+1 #2 Draveczki-Ury Ádám 2011-01-05 14:04
Ezt máshol még azzal is kiegészítik, hogy Loomisszal igazából nem a fiatal kora, hanem a többszínűre festett haja volt Mustaine baja. Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy nehéz eldönteni, mi urban legend és mi nem, de van egy ötletem: márciusban igyekszünk megkérdezni Jeffet, áprilisban Dave-et, májusban pedig Martyt is, és akkor remélhetőleg kiderül, pontosan hogy is történt, oké? ;)
Idézet
 
 
#1 Guest 2011-01-05 13:56
Majdnem stimmel a megás info, amúgy úgy volt, hogy Jeff Loomis 16 évesen jelentkezett meghallgatásra Jeff Young helyére a So Far... lemez után, és a játékával nem is volt gond, de Mustaine túl fiatalnak ítélte. Jeff szólt Friedmannek, hogy van egy megüresedett szólógitáros állás a Megadeth-ben, így jelentkezett Marty a meghallgatásra...the rest is history, mondaná a művelt csecsen.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.