Shock!

augusztus 11.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Magyarországon ünnepli a függetlenség napját a Saint Vitus

A május 12-ei Sleep buli után újabb dátumot véshetnek be a naptárba piros betűvel a doomsterek: július 4-én Budapesten, az A38 Hajón lép fel minden idők egyik legkultikusabb amerikai doom bandája, a Saint Vitus. A zenekar áprilisban adja ki tizenhét év óta első nagylemezét, a Lillie: F-65-ot.

A Down, a Crowbar vagy a Cathedral munkásságára is alapvető hatást gyakorló Los Angeles-i amerikai doom banda jelenlegi felállásában Dave Chandler gitáros, Scott „Wino” Weinrich énekes, Mark Adams basszusgitáros és Henry Vasquez dobos muzsikálnak. Vasquez a banda ősdobosa, Armando Acosta tavalyelőtti halála előtt nem sokkal kapta meg stabilan a dobosi posztot. Az április 27-én megjelenő Lillie: F-65 anyag az első Saint Vitus album lesz az 1995 májusában kiadott Die Healing óta, és egyben az első az 1990-es V után, ahol ismét Winóé a mikrofon.

„Óriási érzés volt elkészíteni ezt a lemezt", mondja Chandler. „Roppant inspirálónak találtuk olyan körülmények között dolgozni, amelyek révén csakis az új anyagra kellett koncentrálnunk. Az új dobosunkkal, Henry Vasquezzel és a Season Of Mist kiadóval társulva ez a lemez új lehetőséget jelent számunkra, hogy mindenkinek megmutassuk: akad még a tarsolyunkban elég zene, amit az emberek arcába dörgölhetünk!"

A lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Let Them Fall
02. The Bleeding Ground
03. Vertigo
04. Blessed Night
05. The Waste of Time
06. Dependence
07. Withdrawal

Legalább ekkora örömhír, hogy a Saint Vitus július 4-én Budapesten, az A38 Hajón koncertezik a helyszín és a Lángoló Gitárok szervezésében. A jegyek elővételben 3500 forintba, később 4200 forintba kerülnek majd. Winóék előtt a Magma Rise és a Sunday Fury játszik.

A Blessed Night című új téma koncertfelvétele alább megtekinthető, Winóval készült tavalyelőtti interjúnkat itt olvashatod.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.