Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mágikus realizmus Ørdøg-módra: klipen a 100x100000

Új videóval jelentkezett nemrég az Ørdøg, akik az idei Sötétanyag lemez egyik legmarkánsabb szerzeményéhez forgattak klipet. A zenekar legközelebb októberben csíphető el élőben a Dürerben.

0408ordog1

A nyári koncertszezonnak hamarosan vége, de az Ørdøg zenekar ősszel sem tétlenkedik, a Sötétanyag címmel a februári HammerWorld egyik extra CD-mellékleteként megjelent második albumával koncertezik. Nemrégiben debütált az Ørdøg új videóklipje, a 100x100000. A dal fogadtatása a zenekarnak is meglepetés, mert ahogy mesélik: „Azt hittük, hogy sokáig kell majd barátkozni vele a hallgatóknak, ehhez képest szinte szinte mindenki ezt emeli ki egyik fő kedvencnek első hallás után". „Mágikus realizmus Ørdøg-módra: Salim dala, ami igazi antisláger, hosszú is, prózai betét is van benne (a refrént hallva valószínűleg nem lesz nehéz kitalálni, hogy melyik regény első és utolsó mondataival), és mégis lesz egy csomó ember, akinek ez lesz a kedvence. Nem véletlenül", mondta korábban a számról Vörös András énekes. „A próbahallgatóim szerint – nálam mindig vannak ilyen emberek, úgy, mint anno a Bon Jovinál – a lemez legjobb dala. Külön boldogság számomra, hogy az itt hallható prózát, illetve a Keringőben hallható gyerekkórust az egykori általános iskolámban vettük fel", így Szűcs Péter dobos.

„A klip alapját a filmes világban kedvelt és sokat használt, zenei videóknál mégis ritkábban alkalmazott technológia: a camera tracking adja", mondja Magyar Dániel, a videó rendezője. „Ennél a módszernél az élőképes kamerafelvételbe kerül bele a számítógéppel létrehozott grafika, a virtuális szereplők pedig digitálisan varrt ruhákba bújnak. A legnagyobb kihívás benne, hogy a jelenetek felvételekor az operatőr még nem látja a főszereplőt vagy éppenséggel a képen átrohanó csontváz-lovat. Ha azonban a végeredmény jól sikerül, a néző szeme előtt igazán szürreális, egyszerre valós, mégis álomszerű világ bontakozhat ki, ami jól illik a dal hangulatához."

A zenekart legközelebb Budapesten, a Dürer Kertben, október 13-án, a Shapat Terror, a Slowmesh és az Oltári Fiúk társaságában lehet megnézni élőben. Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.