Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Machine Head: Bloodstone & Diamonds címmel, novemberben jelenik meg az új lemez

0814mhbNovemberben jelenik meg a Machine Head új albuma, amely a Bloodstone & Diamonds címet kapta. Ez lesz Robb Flynnék első nagylemeze a Nuclear Blast kiadónál, és egyben a csapat első produkciója, amelyen már nem Adam Duce, hanem Jared MacEachern basszusgitározik.

A gyémánt, illetve a hematit (azaz vérkő) a világ legkeményebb anyagai közé tartozik, így érthető, miért pont ezt a címet választotta új albumának az oaklandi Machine Head. Az anyag producere maga Robb Flynn volt, akinek Juan Urteaga is besegített, a keverést pedig Colin Richardson végezte, de bizonyos apróbb munkafázisokban Andy Sneap és Steve Lagudi is közreműködött. Az albumra tíz hagyományos dal kerül fel, de ezek mellett külön track alatt fut majd egy intró és egy sajátos, Real Eyes. Realize. Real Lies-típusú, hangmintákkal felturbózott instrumentális darab is.

A Flynn által korábban emlegetett vonósok többek között az In Comes The Flood, a Now We Die és a Sail Into The Black dalokban kaptak helyet. Ezeket a részeket maga Robb hangszerelte, de Rhys Fulber (Front Line Assembly) és a Bring Me The Horizon billentyűse, Jordan Fish is közreműködött a munkában. Az album külcsínre is igen impozáns lesz: az alapkiadás bookletje 28 oldalas, a speciális díszdobozban található könyvecske pedig egyenesen 48 oldalra rúg majd.

0814mhcA dallista az alábbi:

01. Now We Die
02. Killers & Kings
03. Ghosts Will Haunt My Bones
04. Night Of Long Knives
05. Sail Into The Black
06. Eyes Of The Dead
07. Beneath The Silt
08. In Comes The Flood
09. Damage Inside
10. Game Over
11. Imaginal Cells (instrumentális)
12. Take Me Through The Fire

A Machine Head turnétervei részben már ismertek: a bandára még vár augusztusban pár európai fesztiválfellépés, majd októbertől amerikai turnéra indulnak a Children Of Bodommal, az Epicával és a Battlecross-szal. Az európai tervek közül egyelőre csak egy tíz állomásos, decemberi brit túra ismert, ahol a Devil You Know és a Darkest Hour játszik Flynnék előtt.

A Klasszikushock rovatunkban két évfordulós Machine Head-albumról is olvashattál az elmúlt napokban: az 1994-es Burn My Eyesról és az 1999-es The Burning Redről.

 

Hozzászólások 

 
#7 RobertThorn 2014-08-15 16:31
Bwahahah, na hát ez a gitárt adok a lemezhez típusú árukapcsolás már azért szerintem a ló túloldala.. Mármint hogy úgy akarják ezt beadni, mintha a gitár lenne a kis 'mellékes' extra az új lemez mellett.. Agyára ment már Róbert úrnak a pénz...

S majd amikor egy megalomán brainstorming után az Electronic Arts netán kiadja a következő Need for Speedet, és a Special Ultra Rare & Exclusive Edition-höz mellékesen adnak majd egy McLaren F1-et, akkor még tényleg arról fogunk beszélni, hogy _játékszoftvert _ adunk el (és nem autót)?.. :PP
Idézet
 
 
+1 #6 Sárvári Gábor 2014-08-14 17:20
Valahol olvastam hogy az albumnak lesz egy bőrkötéses változata is, de a legdurvább az, amit egy Epiphone gitárral turbóznak fel. Pár hete olvastam, nem tudom ebből mennyi valósulhat meg, ha igaz akkor ez elég érdekes lesz.
Idézet
 
 
+1 #5 JigsawJohnny 2014-08-14 12:32
Ez a Killers & Kings eléggé jó, várom a lemezt.
Idézet
 
 
+2 #4 matheusthemaagot 2014-08-14 10:50
Kíváncsi lettem mikortól indul az előrendelés.
Idézet
 
 
+4 #3 Draveczki-Ury Ádám 2014-08-14 07:43
Idézet - pacalospizza:
Srácok csak Magyarországon hívják a Hematitot vérkőnek. Mindenütt máshol a Heliotrop, magyarul vérjáspist hívják Bloodstone-nak. Bár akármelyikkel is vágnak fejbe biztos kemény mindkettő :)

Köszi, ilyen részletességgel sosem ástam bele magam a témába. Még a Priest-dal után, hosszú évekkel ezelőtt utánanéztem, és azóta megmaradt ez a hematit. De akkor nem hematit, hanem heliotrop. :)
Idézet
 
 
+4 #2 pacalospizza 2014-08-14 07:35
Srácok csak Magyarországon hívják a Hematitot vérkőnek. Mindenütt máshol a Heliotrop, magyarul vérjáspist hívják Bloodstone-nak. Bár akármelyikkel is vágnak fejbe biztos kemény mindkettő :)
Idézet
 
 
+4 #1 spanom_gyurma 2014-08-14 06:58
Ránéztem a promófotóra és elröhögtem magam.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.