Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ma este Black Sabbath az Arénában

Ma este Budapesten lép fel a Black Sabbath. A The End turné európai köre a Papp László Sportarénában kezdődik, Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler és a kisegítő Tommy Clufetos vendégeként a Rival Sons játszik.

0119sabs

„Megállapodtunk benne, hogy akarunk csinálni egy utolsó nagy turnét”, mondta az év elején elstartol utolsó Sabbath-turné kezdetén Geezer Butler basszusgitáros. „Mindannyian elértünk egy bizonyos kort, és mivel még zeneileg és esztétikailag is abszolút csúcsformában vagyunk, úgy éreztük, ez lesz hozzá most a megfelelő időpont.” Ozzy Osbourne szintén esküszik rá, hogy tényleg nem lesz később több Sabbath-turné. „Nem fogunk megint összejönni három éven belül, amikor épp elfogyott a készpénz, vagy ilyesmi. Nem áll szándékomban ilyesmi, ez itt most tényleg a dolog vége. Ami a szólókarrieremet illeti, nem tudom, pontosan mi lesz a helyzet. Nagyon durva turnézást már én sem akarok csinálni, mert egyszerűen nem bírok már ki egy teljes évet az úton. Szóval ezzel felhagytam. De lesznek koncertek, kisebb turnék, meg mindenféle. És egy bizonyos szintig remélhetőleg mindig aktívan zenélek majd.” Így van ezzel Tony Iommi is, akinek egészségi állapota miatt elsősorban fel kell hagyni az aktív koncertezéssel: ő egyes hírek szerint akár egy másik régi Sabbath-frontemberrel, Tony Martinnal is játszhat majd, ha lementek a koncertek.

A Black Sabbath magyarországi koncertje június 1-jén lesz a Papp László Budapest Sportarénában. A dobos ismét Tommy Clufetos a három nagy öreg mögött. Aki esetleg több állomásra is elmenne, az hetekkel a magyar buli után, június 28-án a bécsi Stadthallében, illetve június 30-án a prágai O2 Arénában is megnézheti a bandát. A magyar koncert hivatalos, a hazai szervező Live Nation által létrehozott facebookos eventje itt található. Az előzenekar a Rival Sons lesz, akik előreláthatólag 20 óra körül kezdenek, a Sabbath pedig 21 órakor lép színpadra.

 

Hozzászólások 

 
+6 #7 Gl82 2016-06-02 09:51
Hatalmas buli volt csak annyit sajnáltam hogy emlékeim szerint a setlist nagyjából az első három lemezből válogatott főleg a Paranoidról... Ami nagyon jó de mondjuk egy Symptom Of The Universe Hole In The Sky Sabbara Cadabbra Supernaut vagy Killing Yourself To Live helyet kaphatott volna
Idézet
 
 
+10 #6 RobertThorn 2016-06-02 03:37
Rival Sons-ék énekesének igen kurvajó hangja volt, de részemről ezzel be is zárult a dolog. Nem voltak fakezűek a zenészek se, de én semmi extrát nem találtam a dalaikban.

Ozzyék viszont... Az Into the Void riffkiállásában egyedül több modernség volt, mint RS-ék teljes műsora alatt.
Továbbá bármennyire is Ozzy vonzotta a szemeket, én azért mégiscsak annak örültem a legjobban, hogy Tony mennyire kurva jó bőrben volt, de tényleg, nyomát nem láttam rajta, hogy bármi komoly nyavalyája lenne. :)

Még annyi kifogásom volt az estét illetően, hogy a kivetítőn valamiért nagyon szerettek Geezer basszushúrjairó l közeliket mutogatni, de mindig pont akkor, amikor Iommi épp könyékig volt a szólózásban - ráadásul videoeffektekke l tarkítva.. Ez remélem azért nem lesz visszatérő elem a turné további állomásain. :D
Idézet
 
 
-1 #5 keviny 2016-06-01 15:02
(lehet mínuszolgatni persze, gondolom az ország összes Black Sabbath kedvelője ott lesz a bulin - a sztríming meg a sátán műve)
Idézet
 
 
-1 #4 keviny 2016-06-01 14:44
Lesz belőle stream? https://www.youtube.com/watch?v=q_5yVelNZYg
Idézet
 
 
#3 Dead again 2016-06-01 10:18
Mát tűkön ülök!!! :) :) :)
Idézet
 
 
#2 nemmondommegbazze 2016-06-01 10:12
Idézet - MATEo9:
Ott leszünk a kiemelt állóban :)
Már biztosan nálunk vannak, valaki esetleg nem tud olyan hírmorzsákat hogy melyik szállodában szállnak meg? Jó lenne elcsípni őket :)

Blikk-esek bizztos tudjak,hadd pihenjenek az oreg urak,kell az ero estere.
Idézet
 
 
+1 #1 MATEo9 2016-06-01 09:58
Ott leszünk a kiemelt állóban :)
Már biztosan nálunk vannak, valaki esetleg nem tud olyan hírmorzsákat hogy melyik szállodában szállnak meg? Jó lenne elcsípni őket :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.