Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lulut gyűrte James Hetfield és Lou Reed

Újabb részletek derültek ki a Metallica és Lou Reed közös lemezéről. Reed a Frank Wedekind művein alapuló, jelenleg Berlinben futó Lulu című darabhoz írta a dalokat, amelyeket aztán James Hetfieldékkel közösen öntött végső formába. A tervezett megjelenés időpontja november.

„Nem hinném, hogy a Metallica a Broadwayre vágyna", mondta Reed a New York Magazine-nek arról, van-e esély a Metallica-féle Luluhoz írt dalok színpadra állítására. „Ők metalfejek, nem fogják ezt megcsinálni. De a Lulu zenéjének Metallicával készített verziója hihetetlenül inspiráló. Talán a legjobb dolog, amit bárki valaha is csinált. Egy újabb bolygórendszert teremthet a dolog. Nem viccelek, és nem is vagyok egoista."

„A Lulu két történeten alapszik, A föld szellemén és a Pandora szelencéjén", magyarázta a munka lényegét az egykori Velvet Underground főnök. „Az eredeti sztori alapján újraírtam a dolgot, elsősorban A föld szellemére támaszkodva. A metallicás változat is ezt veszi alapul, és november tájékán talán meg is jelenhet."

A Rolling Stone újságírójának, David Fricke-nek már alkalma nyílt belehallgatni a felvett anyagba, és azt a Master Of Puppets, illetve Reed 1973-as Berlinjének metszeteként írta le. A dalok között olyanok találhatók, mint a Pumping Blood vagy a Mistress Dead.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.