Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lovreck: megújult a felállás, itt az új videóklip

Új klippel jelentkezett a Lovreck, akiknél hosszas átmeneti időszak után végre ismét teljes a zenekari felállás. Lovrek Krisztiánék még idén szeretnék felvenni és megjelentetni második albumukat is, a megújult négyes pedig május 25-én debütál majd élőben Budapesten.

A Lovreck zenekar 2011 decemberében megjelent bemutatkozó nagylemezének kiadása után alig fél évvel elbúcsúzott addigi ritmusszekciójától, ám a megüresedett posztok betöltése sokkal nehezebben ment a vártnál. „Az korábban is tudtuk, hogy mennyire nem egyszerű minden szempontból megfelelő, elhivatott embereket találni, akik nem csak érzik és tudják ezt a műfajt, hanem kellően akarják is csinálni, de azt nem gondoltuk volna, hogy ennyire elhúzódik majd a dolog", mondja Lovrek Krisztián énekes/gitáros. „Bőgőfronton viszonylag gyorsan rendeződött a helyzet, Horváth Gábor visszatérésével, aki az első felállás tagjaként a nagylemezen is hallható, azonban a megfelelő dobos megtalálása rendkívül sok időt vett igénybe. Számos embert meghallgattunk, többükkel hetekig-hónapokig próbáltunk is, de végül mindig kiderült, hogy valamiért nem fog működni a dolog. Hol a megfelelő technikai tudás hiánya, hol hozzáállásbeli problémák vetettek véget a közös munkának."

A zenekar azonban ettől függetlenül sem állt le. „Mindentől függetlenül folyamatosan írtuk és demóztuk az új lemez dalait", mondja a másik gitáros, Kárpáti Zoltán. „Akárcsak az első anyagunk felvételeinek idején, most is megosztottuk a feladatokat. A dobtémák megírása és feljátszása ezúttal is Krisztiánra, a ritmusgitárok és a mankó bőgőrészek feldemózása ezúttal rám hárult. Közben persze kitartóan kerestük a megfelelő dobost, akit végül idén január elején sikerült megtalálnunk, Gerendás Dani személyében." „Dani csatlakozásával végre a helyükre kerültek a dolgok", mondja Krisztián. „Korábban is volt alkalmam nagyon fiatal tehetségekkel együtt dolgozni, hiszen a Lovreckből és annak elődjéből továbblépve lett később ismert Jankai Valentin (Blind Myself) és Veress Marci (Pokolgép) is, de Daniban nem csak a rendkívüli tehetség van meg, hanem az igen tartalmas zenei előéletéből hozott rettenetes rutin és a korát meghazudtoló érettség is. A lelkesedése viszont szerencsére pont a korához illő!"

A Lovreck első klipje, az Ugye érzed? már átlépte a húszezres nézettséget a YouTube-on, és most elkészült a csapat második hivatalos videója is az Eláslak dalra. „A Video Klipers csapat még tavaly nyáron keresett meg minket, hogy szívesen dolgoznának velünk, mert nagyon tetszik nekik az Eláslak. Eredetileg ugyan a lemezt nyitó Akarom megklipesítését terveztük, de mivel a srácok benne voltak akár egy animációs videó elkészítésében is – ami az "Eláslak" kapcsán régi vágyunk volt Zolival –, így végül kaptunk az alkalmon."

A zenekar jelenleg javában próbálja az első lemez dalait az új felállással, amelynek bemutatkozó bulija május 25-én lesz a Showbarlangban. Az idei év folyamán szeretnék rögzíteni második nagylemezük anyagát is, hogy még idén megjelenhessen. Továbbá tervben van egy újabb klip leforgatása is, ami már a második lemezt lesz hivatott felvezetni.

Krisztiánnal készített, igen nagy port felvert tavalyi interjúnkat itt olvashatod.

 

Hozzászólások 

 
+1 #54 Cougar 2015-05-04 21:03
Bakker, itt hogyhogy nem lett 100 komment? A többi Lovreck cikknél jobban oda tettétek azért. :/
Minden esetre, Lovreck jobban teljesít! A haladás megkérdőjelezhe tetlen! :D
(Pont úgy ahogy a minisztereink mondják...)
Idézet
 
 
+1 #53 Flagellator1974 2014-11-16 10:44
Ha a zene nem is tetszik, az azért örömmel tölt el, hogy pár (amúgy tehetséges) fiatal nem a kocsmát, a nihilt meg a züllést választja.
Idézet
 
 
+2 #52 cápaidomár 2014-11-16 05:55
Idézet - Envoy:
"Egyáltalán miért gondolják névtelen és arctalan akárkik, hogy bármit is számít a szaros véleményük?"

Hátha lehet normális hangnemben kommunikálni, teszek egy próbát.

Szóval: itt és más hasonló vitákban sem arról van szó, hogy a Shock közönsége bármiféle zsűri lenne. Akik olvasnak, zenét hallgatnak, bármilyen formában kultúrát fogyasztanak, na, ők azok, akik nélkül az egésznek semmi értelme. Mivel ez a tömeg - pontosabban sajnos pár ezer ember - az, akiknek a művész megpróbálja eladni az alkotását. Ha pedig a potenciális közönségnek, pl. nekem véleményem van egy produkcióról, hát engedtessék meg, hogy akkor is megmondjam azt, ha nem vagyok éppenséggel felszentelt író- vagy zenészfejedelem ! Még az is lehet, hogy a Nagy Művész hasznára tudja fordítani a visszajelzéseke t. Amikor régebben novellákat írtam, kaptam sokszor hideget-meleget az olvasóktól, de mindig udvariasan megköszöntem a véleménynyilván ítást. Még akkor is, amikor rosszul esett vagy nem értettem vele egyet. Mert ha valaki szórakoztatni akar más embereket, akkor nem teheti meg, hogy semmibe veszi a véleményüket. Pontosabban megteheti, de akkor bezárja magát az elefántcsonttor onyba aztán alkothat kedvére a fióknak, a koncerten meg játszhat a család és a szűk baráti kör előtt.


Ez igen! Ott a pont! Így kell ezt bizony.
Rég nem aktuális tudom, de ezt nem hagytam ki.

Hú én micsoda lebaszásokat kaptam az elektronikus szerzeményeimér t... A rajzaimat meg egyenesen gyűlölték (a szakma természetesen).
És ezen gyűlölet áthatolhatatlan korlátot rakott elém. Itt van a mai napig. Lorecknek pedig ott van önmaga.
Idézet
 
 
+3 #51 Vanishpower 2014-01-10 10:16
Szerintem meg erőltetett az egész. Hiába a hangszeres tudás, mert az tagadhatatlanul van, de én nem tudom élvezni, főleg, hogy ilyen nárcisztikus még mellé. De majd jönnek a "csinálj jobbat" hozzászólások. Higyjétek próbálom :D :D :D
Idézet
 
 
+4 #50 Sárvári Gábor 2014-01-09 21:05
De nem azért nem kedvelik sokan a zenéjét mert unalmas, hanem ahhoz képest hogyan nyilatkozik róla, ahhoz képest elég unalmas. Én olvastam tőle egy cikket, és ahogyan leírta ott a zenéjüket, én valami technikás riffelős súlyosságra számítottam. Tudom nem ide vág, nem is olyan stílusban, de egy Sunday Fury szintű és keménységű zenére számítottam (ha már egyszer Pantera ugye)! Ehhez képest kaptam egy szofisztikált Road-ot. Én a szövegeiben sem érzem azt a mélységet amit hangoztat. Lehet hogy képtett zenészek baromira tudnák értékelni a zenéjét, a sok kis finom megoldás miatt. De laikusoknak ez egyszerűen száraz. Mert ők nem ismerik fel ezeket a kis megoldásokat, nekik csak a zene marad, és az nem éppen izmos, nincs annyira kigyúrva.
Idézet
 
 
+4 #49 Sárvári Gábor 2014-01-09 21:04
Idézet - Hearty fan:
[quote name="BSND"][quote name="Hearty fan"][quote name="Majerik Imre"]Jöhetnek a linkek a ti "eredetibb", "élettelibb" számaitokhoz! Alig várom!



Ez egyszerű! Lovrek Krisztián és zenekara játsszon csak valami zenei zsűrinek, adják ki úgy a lemezt hogy csak zenei zsűribe beválasztott emberek férjenek hozzá a laikus por nép meg ne, aztán nincs semmi gond! Aztán csak hozzáértő emberek fogják véleményezni. De úgy tudom hogy a lemezt nem csak zenei szakembereknek adták ki, hanem mindenkinek, így mindenki aki hallja, az véleményt is tud róla nyilvánítani. És ez az oldal ehhez lehetőséget is biztosít. Szerintem ezzel nincs semmi gond, mert ha úgy sem érdekel senkit a vélemény, főleg az előadót nem akkor meg miért ne tehetnénk meg hogy epét hányjunk? Úgy sem számít! Akkor az is teljességgel felesleges hogy te epét hánysz ránk. Lovrek Krisztián úgy fogalmazott gitárosokkal kapcsolatban, hogy: " . . . még ha több minden ki is van gyúrva az eszköztárában . . . " ! Az ő eszköztárában lehet hogy sok minden ki van gyúrva, de egy zene nem attól lesz jó, hogy a zeneelmélet, gitárskála vagy bármi ilyesminek megfelel, és minden tekintetben tökéletesen alkalmazkodik a zeni elméletben leírtakhoz. Erre nem egy példát láttunk már a világon. Motörhead ugye?! Ők se zenei zsenik éppen. Gondolom. Szerintem Lovrek Krisztián eszköztárában a dalszerzés nincs még eléggé kigyúrva! Nem mondom azt hogy soha nem fog jó zenét írni, lehet idővel majd belejön a dalszerzésbe és jobb lesz.
Idézet
 
 
+8 #48 Vanishpower 2013-03-11 07:19
Mennyivel durvább lenne ez a "kommentháború" ha mondjuk egy kisfalu kocsmájában történik :D Nem vagyok öreg, de mégis gyerekesnek érzem ezt az egészt. "Júj beszóltak arra a zenekarra amit szeretek". El kell fogadni, hogy különbőzőek vagyunk, különböző igényekkel. Ettől színes és jó a világ. A Lovreck zenekar is biztos megtalálja a saját közönségét, csak úgy látszik, hogy az nem itt van.
Idézet
 
 
+14 #47 Draveczki-Ury Ádám 2013-03-11 06:27
Idézet - Hearty fan:
Az hogy hozzáértőként bedobtál néhány magas labdát is, bevallottan tudván hogy lecsapásuk kiveri majd a biztosítékot néhány hozzá nem értőnél, nem túl elegáns húzás annak tükrében hogy bár a több esetben büntetőjogi kategóriát megvalósító korábbi hozzászólásokko r egyszer sem szóltál közbe, vagy léptél fel moderátori minőségben

Félreértettél. Semmi olyat nem kérdeztünk Krisztiántól, amit mástól ne kérdeztünk volna meg korábban: sem a zenészek pontszerű értékelése, sem a hazai helyzet firtatása nem új a Shock! interjúiban, mint ahogy máshol sem. Vagyis szó sem volt direkt magas labdákról vagy pláne direkt provokálásról. Az, hogy tudtam, hogy ő nem "egyrészt/másrészt" diplomatáskodás sal fog válaszolni ezekre a kérdésekre, más tészta - mint mondtam, TÖBBEK KÖZÖTT ezért kerestük meg, hiszen mindig izgalmasabb egy markáns véleménnyel rendelkező, sarkosan fogalmazó emberrel interjút csinálni, mint valaki olyannal, aki minden szavát kiméri patikamérlegen. Mivel még ma is megy rajta a vita például itt, ki vitathatná el, hogy ez egy érdekes interjú volt? Az volt. Örülök is neki, hogy elkészült.

Közbelépek moderátorként, mint ahogy eddig is mindig közbeléptem, amikor átléptek a kommentek egy olyan határt, ami nemkívánatos. Ez a Shock!-on hálistennek ritka, a direkt, nyílt sisakos kurvaanyázás, zsidózás és a hasonlók szinte sosem fordulnak elő. Az, hogy valaki leírja egy zenekarról/zenészről, hogy szerinte nem jó, belefér, és bele kell, hogy férjen - bárki leírhatja a Metallicáról, Axl Rose-ról, mint ahogy le is írják mindig, és a Lovreckről is. Ha valaki kiáll zenélni, annak vállalnia kell, hogy nem fog mindenkinek tetszeni, amit csinál. Amennyiben tényleg BÜNTETŐJOGI KATEGÓRIÁT MEGVALÓSÍTÓ hozzászólásokba botlunk, természetesen törölni fogjuk. De eddig egy ilyen sem volt - te szerintem agresszívebb stílusban nyomod, mint a többi hozzászóló, és feltételezem, nem Hearty Fan áll a személyidben sem.
Idézet
 
 
-14 #46 Hearty fan 2013-03-11 00:30
Törékeny lelketek megnyugtatása végett közlöm hogy részemről elmondtam, amit akartam, úgyhogy ha nincs ellenvetés, az arcoltást ezennel befejezettnek minősítem. :-D

Mivel mindig lesz valaki, aki nem bírja majd megállni a hozzászólást, leszek én az okos, aki enged, ti meg ha akartok szenvedjetek! :-D

További szép és tartalmas életet kívánok mindenkinek a valós világban!
Idézet
 
 
-14 #45 Hearty fan 2013-03-10 23:59
Idézet - Envoy:
Idézet - Hearty fan:



"mindig érdekel, mások mit gondolnak erről-arról."

Engem meg sose. Magam is el tudom dönteni, hogy mi a véleményem, nincs szükségem hozzá segítségre.


" a közönség a legfontosabb tényező egy alkotó életében."

Szerintem meg az alkotás öröme.
Idézet
 
 
-18 #44 Hearty fan 2013-03-10 23:55
Idézet - Chris92:


Személyes szidását? Hogy micsodáját? :-D Egy nevet sem láttam eddig kiírva, szóval miről is beszélsz?

"végig csak a zene minősége volt a lényeg"

Valóban? Szerintem olvasd át újra! A Hearty Laugh teljes munkássága, így az Eláslak is igen magas minőséget képvisel, legfeljebb bizonyos embereknek meghaladja az információfeldo lgozó képességét, és nem tudja dekódolni a maga fejletlen eszközkészletév el. :-D

'"ritkán látni ilyen gyönyörű ellentmondást"

Nincs itt semmi ellentmondás. Egyrészt legfeljebb akkor kérhetsz számon valamit, ha te is megfeleltél az általad számon kérni kívánt kritériumoknak. Mivel továbbra sem írtad ki a neved, miről is beszélsz?
Másrészt pedig nekem nem a nevem fontos, hanem az, amit csinálok!

"nem kötelező visszaszólni. "

Ahogyan beszólni sem! Miről is beszélsz akkor?.

"egy percig se gondold, hogy dörgedelemeid hallatán mindenki a sarokba fog bújni,"

Pedig ez történt. Mindenki kussol és vadul nyomkodja a mínuszokat. :-D

"normális párbeszéd építése helyett inkább csak destruktívan hat."

Mert itt aztán párbeszéd folyt, valóban....pláne építő jellegű. Hahaha

"Ha ennyire utálsz minket miért járogatsz vissza"

Miért utálnék bárkit is? Hisz azt sem tudni kik vagytok, nemigaz? :-D
Az igazság az hogy sajnállak titeket, akik azért járnak ide szakérteni, mert név nélkül semminek nincs tétje, mert itt érezhetik egyedül azt, számít a véleményük bárkinek is, vagy csak úgy virtuálisan belerúgni valakibe, kiengedni a gőzt. Szar lehet így élni, de tényleg.
Idézet
 
 
+8 #43 kt 2013-03-10 23:48
TÖBB ESETBEN BÜNTETŐJOGI KATEGÓRIÁT MEGVALÓSÍTÓ KORÁBBI HOZZÁSZÓLÁSOK!
Idézet
 
 
+8 #42 Envoy 2013-03-10 19:12
Idézet - Hearty fan:


"mit vársz attól, ha közlöd a véleményed egy álnév mögül?"

Magam részéről az ég világon semmit, de ettől függetlenül mindig érdekel, mások mit gondolnak erről-arról.

"Egy véleménynek csak és kizárólag akkor lehet súlya, ha tudható hogy ki mondja és az a valaki az adott témában valamiért tényező."

Ha valaki elgondolkodik azon, hogy meghallgat egy számára ismeretlen zenekart élőben, vagy meghallgatja a lemezét, akkor máris tényezővé válik. Ezt próbáltam átadni az előbb: a befogadó, a közönség a legfontosabb tényező egy alkotó életében.

"Egy igazi művész ugyanis nem kiszolgálja a közönséget, hanem a munkái által megteremti azt! Óriási különbség!"

Egyetértek, bár szerintem a közönség "kiszolgálását" is lehet nagyon magas színvonalon, újítóként végezni. Gyakorlás kérdése.

"Ha ezt nem látod be, akkor te is csak egy iparos voltál íróként és nem művész!"

Pontosan, iparos voltam (legalábbis remélem, elértem azt a szintet). :)

"A véleménye csak annak számít, akit tisztelünk valamiért.. Ez nem politika, itt nincs olyan hogy mindenkinek ugyanannyit ér a "szava( zata )".
Akinek minden jöttment véleménye számít, az szimplán nem normális."

Nekem wannabe íróként mindenki számított, aki megtisztelt azzal, hogy elolvasta az irományomat, és még a véleményét is kifejtette róla. Persze nyilván van különbség vélemény és vélemény között, volt, amit udvariasan megköszöntem és ignoráltam, volt, amit jogosnak éreztem és elgondolkodtam rajta.

"Ha egy kicsit is ismernéd a valóságot, akkor tudnád, hogy ez az esetek nagy részében mindig is így volt, és így is marad."

Itt a végére nagyon belementél a távkiértékelésb e, maradjunk annyiban, hogy fogalmad sincs, mennyire ismerem a valóságot és mennyire nem. Egyébként semmi olyant nem mondtam, hogy az adott jelenség nem lett volna mindig is így.
Idézet
 
 
+19 #41 Chris92 2013-03-10 18:55
Kedves Hearty fan.

Nem gondolod, hogy az állításaidat, egy kissé röhejessé teszi az, hogy ha visszanézni az ember a kommenteket, akkor tulajdonképpen te kezdte el mások személyes szidását, holott a megjelenésed előttiekben végig csak a zene minősége volt a lényeg, nem pedig a banda tagjainak és felmenőinek minősítgetése? Mert igenis piszkosul megvan mindenkinek a joga arra, hogy legyen valamiről véleménye, mégha nem is űzi profi szinten és igen lehet ezekkel az emberekkel nem egyetérteni és megvitatni velük, de a te megnyilvánulása id ezt nem fedik le. Te jöttél elsőnek azzal, hogy csőcseléknek neveztél minket, hogy nem tudunk olyasvalamit a dalról, ami a minősége kapcsán teljesen irreleváns. Aztán folytattad azzal, hogy névtelen kis nímandok vagyunk azzal, hogy az interneten különböző nick-ek formájában nyilvánítunk véleményét (mondja ezt az, aki egy internetes nick formájában minősít másokat…ritkán látni ilyen gyönyörű ellentmondást). És meglásd voltak is olyanok, akik próbálták konstruktív érvekkel elmagyarázni, miért tévesek a meglátásaid, de te ezeket vagy teljesen ignoráltad, vagy személyes támadásként (te olvasatodban: anyázásként) értelmezted és tovább nyomtad a sértett arroganciával teli, kioktató és lekicsinylő hozzászólásaid.
Ha ennyire lényegtelen és nulla mások véleménye, akkor itt a csodalehetőség: az interneten vagyunk, nem kötelező visszaszólni. Nem kötelező ezekbe az emberekbe belekötni. Azt pedig egy percig se gondold, hogy dörgedelemeid hallatán mindenki a sarokba fog bújni, párnáját szájába tömve, hogy most jól megmondták neki mekkora szánalmas pondró. Különben is a stílus maga az ember, és inkább a tiéd, az amiről érződik a toporzékolás, nem a másokéból. Nem azért estek itt neked mert annyira utálják a más véleményt, hanem azért mert a normális emberek utálják azt, aki egy normális párbeszéd építése helyett inkább csak destruktívan hat.

És még valami: Ha ennyire utálsz minket miért járogatsz vissza?
Idézet
 
 
-18 #40 Hearty fan 2013-03-10 16:59
Idézet - Draveczki-Ury Ádám:
[quote name="Hearty fan"]


Minden nézőpont kérdése, ennek alapján én nem igazán látom azt a szél vetést, ami indokolná ezt a fokú vihar aratást, ellenben látok első kézből származó információkat a magyarországi sanyarú zenei helyzetről, és látok igen tiszteletteljes kinyilatkoztatá st néhány nagyszerű zenészről. Nem emlékszem hogy valaha is láttam volna bárkit is, aki ilyen tisztelettel beszélt volna a saját zenésztársáról példának okáért. Az hogy hozzáértőként bedobtál néhány magas labdát is, bevallottan tudván hogy lecsapásuk kiveri majd a biztosítékot néhány hozzá nem értőnél, nem túl elegáns húzás annak tükrében hogy bár a több esetben büntetőjogi kategóriát megvalósító korábbi hozzászólásokko r egyszer sem szóltál közbe, vagy léptél fel moderátori minőségben, most mégis elkezded megvédeni ugyanazt az ész nélkül vagdalkozó csőcseléket és kikéred magadnak, hogy ők nem azok, miközben a Napnál is világosabb hogy de! Azt azért tisztázzuk hogy ez természetesen nem vonatkozik a teljes olvasótáborra, csak azokra, akik úgy nyilvánultak és nyilvánulnak meg, ahogy. Akinek nem inge...

A jelenség amúgy tanítani való lenne, hiszen bár a felvetett kérdéseimre semmiféle értelmes választ vagy érvet nem láttam még senkitől, csak a toporzékolás megy, mert akasztják a hóhért! :-D Röhej.
Végezetül pedig azt is hangsúlyoznám, hogy engem egyáltalán nem sért, ha megy a fika, hiszen egyrészt nem nekem szól, másrészt pedig felnőtt ember lévén tökéletesen el tudom dönteni, hogy kinek a véleménye érdekel. Itt minden hozzászóló magáról állítja ki a bizonyítványt. Én csak a görbe tükröt tartom elébük, amitől aztán mindenki láthatja azt a dühödt tehetetlenséget , ahogy észérvek híján csak kínlódva vergődik néhány okostojás, mint hal a szatyorban.
És akkor most jobb híján lehet nyomkodni a mínuszokat!:-D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.