Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lombardo szerint egyértelműen a Slayer volt a Big Four legjobb zenekara

Dave Lombardo szerint nem kérdéses, melyik volt a legjobb banda a thrash nagy négyese, a Metallica, a Slayer, az Anthrax és a Megadeth közül. A dobos ugyanakkor hangsúlyozza: legfeljebb egészséges rivalizálás létezett a színtér csapatai között.

0309dave

A régi időkről kérdezte Dave Lombardót a brit Metal Hammer, és azt a kérdést is nekiszegezték, hogy melyik Big Four-banda volt a legjobb. „A Slayer! – vágta rá Dave. – Mi mást is mondhatnék? Brutálisak voltunk, haver, a lehető legjobbak, és ha megnézel egy videót, láthatod, hogy valósággal lángoltunk. Tényleg megmutattuk mindenkinek, hogy kell ezt csinálni. Emlékszem, a régi időkben rendszeresen a színpad széléről néztük a többi zenekart, és mindig azt sugdostam Hanneman fülébe, hogy mi jobbak vagyunk, mi gyorsabbak vagyunk… Nem nevezném ezt feltétlenül arroganciának, de mindenképpen inspiráló volt olyan bandákat látni, akik nem voltak képesek hozzánk hasonló vadsággal nyomulni. Egyszerűen jobban éreztük magunkat, amikor láttuk, hogy hopp, ezt elrontották… Tipikus fiatalkori tempó ez: jobb akarsz lenni a régebbieknél, mindenkit el akarsz söpörni. Ez volt a mantránk.”

Lombardo ezzel együtt is hangsúlyozta: nem néztek le senkit. „Amikor Los Angelesből felutaztunk San Franciscóba, és először láttuk az Exodust Tom Huntinggal, egyből azt mondtam: ez aztán fasza csávó! És a mai napig az egyébként. Amikor a Testamentben doboltam, koncerteztünk velük most is, és elképesztő visszatérést produkált a betegsége után. Nagyon büszke vagyok rá, és boldog is, amiért ilyen sokszor láthattam őket élőben. Versengés persze létezett annak idején a többiekkel, de nem negatív értelemben. Mi akartunk lenni a legjobbak, a legsúlyosabbak, a leggyorsabbak, így aztán riválisként tekintettünk minden egyes zenekarra, akik nyitóbandaként léptek fel előttünk. Mindig azt mondtuk: oké, mossuk le őket! De egyetlen csapat sem jut eszembe, akikkel tényleg rosszban lettünk volna.”

Dave legfrissebb kiadványa az Empire State Bastard szeptemberben megjelent lemeze, a Biffy Clyro tagjaival közösen felvett Rivers Of Heresy. A formáció most Tired, Naw? címmel egy új single-t küldött az album után. A dobos Rites Of Percussion címmel, májusban karrierje első szólóalbumával is előrukkolt.

 

Hozzászólások 

 
#24 Gyuszi 2023-10-29 07:18
Eh, micsoda hozzászólások akadnak itten... Ezen a szinten nincs "legjobb", ízlésbeli különbségek vannak. Persze elfogult vagyok, mert Lombardo mester nekem örök példakép dobolásügyileg (miatta másztam bele komolyabban anno a hangszerbe), no de: (mind a négy alapbanda többszöri élő megtekintését követően) élőben a Slayer a legodaverősebb, ezzel nem vitáznék - és egyébként a mai extrém metalzenék (különösen: death/thrash) igen jelentős részéből Kingék kacsintanak vissza. A Megadeth a legfifikásabb a négyesből (talán össz-zenészi színvonalátlago t figyelembevéve a legjobb muzsikusegylet a BIG4-ból). A Metallica (volt) a legfogósabb, nálam az Anthrax a kakukktojás a kvartettből, roppant szórakoztató, bár számomra se hús, se hal (ha már Scott, szívesebben hallgatok S. O. D.-t), helyettük inkább a Testament vagy az Exodus passzolna a nagy négyesbe.
Idézet
 
 
#23 laser 2023-10-26 08:39
Ha thrash-ről van szó, akkor kár szaporítani a szót. Az EXODUS a csúcs. Ha metálról van szó, akkor is kár szaporítani a szót. Ízlések és pofonok. Tehát, kár szaporítani a szót.
Idézet
 
 
#22 blackmagic 2023-10-26 08:31
Miért mondott volna mást, mint amit gondolt? Szíve joga...kérdezték volna meg Larst ugyanerről, mit mondott volna? Megadeth? Ezek a zenekarok azért is, lettek ekkorák, mert ekkora egok vannak bennük. Rajongói szinten ez pedig semmi más, csak személyes ízlés. Szóval én azt mondom, hogy igaza van, a Slayer a király. A thrash big 4 is érdekes kifejezés, tekintve, hogy csak egy zenekar nevezhető -szerintem, és az albumok alapján is- thrashnek. Talán 90'-ig jó lehetett ez a megnevezés. "éneknek csúfolt ordibálásával" .Azért Araya védelmére - bár nem szorul rá- az az ordibálás azért eléggé fel van építve. Ahogy fokozza a feszültséget a dalokban.
Idézet
 
 
#21 Ákos 2023-10-26 07:46
Ez tényleg ízlések és pofonok.
Én az Antraxot sosem szerettem meg. A Deth nagyon hullámzzó nálam. A Metallica sokat ment, a Black albummal bezárólag és az új is tetszik, de eléggé perifériára szorult már.
A Slayer viszont rendszeres vendég a lejátszómban. Még a vitatott lemezeken is találok kedvemre valókat, ha nem is 100%ban tetszenek, de mind 100% Slayer. Sajnálom, hogy vége a történetnek, de legalább emelt fővel távoztak. A hátrahagyott dalok meg örökre itt maradnak.
Idézet
 
 
#20 queensryche999 2023-10-25 21:23
Idézet - kolo:
hozászolások ugye mint szubjektíve van jelen nem is lehet másként mivel a spenótot sem szereti mindenki.mind a négyet szeretem de... objektive élőben csak a Slayer vitte a pálmát.


A spenót hasonlat tökéletes, én például sosem szerettem meg igazán a Slayert. Ez van. Elismerem a zenekart és annak hatását a színtérre-műfajra, sőt vannak olyan Slayer dalok, amiket kifejezetten szeretek, de ha már Big4, a többieket (összességében) mind jobb zenekarnak tartom, bár azért ott is van bőven minőségi hullámzás.
Idézet
 
 
#19 Rusvay Balázs 2023-10-25 20:19
Csak a Metallica pakolta azt le, amit szerintem száz év múlva is lesz, aki meghallgasson. De értelmetlen ez az egész. Mindenkinek más a jó. Nekem mind a négy. De a Metallica a One
Idézet
 
 
#18 Pontos Patrik 2023-10-25 18:59
Idézet - Rcooley:
Milyen Big. Four? Az a Watchtower, Mekong Delta, Coroner, Voivod négyes.
Viccet félretéve ez a Lombardo a nyilatkozatai alapján (Kerry Kingel együtt) sosem volt valami szimpatikus figura, amolyan okoskodo, megmondó embernek tűnik. Biztos a többieknek is az agyára ment, ezért is vágták ki mindig. Meg amikor az egyik felvételen bemutogat Arayának a háta mögött milyen szánalmas, gyerekes majom már ha-ha! Vannak ott bajok!
Szerinte azért voltak ők a legjobbak, mert vadabbak és gyorsabbak voltak mint a többiek? Az komoly, pláne annak fényében hogy a többiek kb az első lemezeik után tudatosan kiszálltak ebből a játékból. Különben is, 1-2 év aztán jött a Morbid Angel, Napalm Death, stb. Az ő logikája alapján akkor meg azok náluk is jobbak voltak, vagy akkor azokhoz mit szól?
Vagy ahhoz, hogy a Megadetben mindig is ezerszer jobb gitárosok voltak, az Anthraxben igazi énekesek, vagy Cliff Burton megette reggelire Arayát? Arról nem is beszélve hogy a Slayer zeneileg egysíkúbb, szűkebb zenei territóriumon mozog. Míg a változatosabb, komplexebb (80's albumok), és folyamatosan kisérletező, fejlödő Metallica és Megadeth a thrash metal Rushjának számít (hogy egy kritikust idézzek) addig a Slayer a thrash metal AC/DC-je (hogy Kerry Kinget idézzem). Hetfieldék például még az ötödik lemezükkel is formálták a stílust, meg eleve ők voltak az úttörök, jelentőségük kb Black Sabbath szint, hatásuk meg még azon is túltesz, hisz ugye az egyik legsikeresebb banda. Nem csak kb minden rockzenészre hatottak, hanem ilyen popperekre, raperekre, azariákra, stb is. Bár a Slayer jelentősége se sokkal kisebb, ha CSAK a thrash+egyéb extrém műfajokra gyakorolt hatást nézzük, úgy kb fej-fej mellett halad a Slayer és a Metallica. Csak hát Hetfieldék aztán még mindenki másra is hatással voltak.
Az ilyen nyilatkozatok egy magamfajta vájtfülünek kb annyira megmosolyogtató ak, mint amikor a fiatal Angus Young fikázta mindig a Deep Purple-t, Heepet, vagy a Zeppelint. Most nem azt mondom hogy a Slayer nincs olyan jó mint a big four többi tagja, de azt sem hogy jobb. Lombardonak is ezt kellett volna nyilatkoznia, ha nem lenne egy tapló proli. Nem kéne olyan ösztönlénynek lenni, hogy mindig kimondjuk azt amit valójában gondolunk.


Mint ha én írtam volna :) Csatlakozok...
Idézet
 
 
#17 Pontos Patrik 2023-10-25 18:55
Bedobta a cupákot a farkasok közé :D Maradjunk annyiban, hogy ízlés dolga.
Idézet
 
 
#16 Simon Zoltán papper 2023-10-25 18:37
Nem kérdés .
Idézet
 
 
#15 Eugen 2023-10-25 17:08
Igaza van, a legjobb a Slayer, de csak a Bostaph időszakokban
Idézet
 
 
#14 Csiba 2023-10-25 16:39
Idézet - Kaszás Erzsike:
Lehet ezt csűrni, csavarni, magyarázni, de mégis a Metallica jutott a legmagasabbra és most is ott csücsülnek. A többiek megrekedtek egy szinten.

Pontosan!!! Úgy igaz ahogy írod,a Slayer Araya hajléktalan kinézetével és éneknek csúfolt ordibálásával a sreghajtók ebben a mezőnyben!
Idézet
 
 
#13 nxfn 2023-10-25 16:03
A Slayer volt a big four leggyengébbje (ha már mindenképpen sorrendet kéne állítani)
Idézet
 
 
#12 Vitya121 2023-10-25 15:42
Sztem meg a Megadeth egy hajszállal a Metallica előtt...ma már Dave hangja miatt a 'tallica
Idézet
 
 
#11 Edward_Richtofen 2023-10-25 14:25
A Slayer attitűdjéhez mindig is hozzátartozott ez a kicsit önparodisztikus jelleg amennyire komolyan vették magukat (ebből a képből mondjuk Araya mindig is kilógott), ebbe teljesen illeszkedik Lombardo nyilatkozata.

Nyilvánvalóan egy tök nagy faszság az egész összevetés, mert a másik 3 zenekarról nem mondható el h arra építettek vna karriert hogy a többieknél durvábbak, gyorsabbak akarjanak lenni (a Metallicánál ez a Kill'em allig tartott, Mustaine meg csak a Kill em allnál akart gyorsabb lenni. Az Anthrax meg pont leszarta ezt az egészet mindig is). A Slayer ettől Slayer, hogy ők tényleg az utolsó pillanatig nyomták a thrasht, a Metallica meg attól Metallica, h nem.

Lombardo persze ettől gondolhatja ezt így, csak ez attól még egy hamis dilemma.
Idézet
 
 
#10 hároméves férfi 2023-10-25 14:07
Idézet - valarmorgulisz:
Idézet - hároméves férfi:
Idézet - valarmorgulisz:
Szerintem meg messze a Megadeth volt a legjobb. Főleg, hogy Mustaine miatt járt el Deth koncertre még a félisten Kerry King is

Na erre mit lép Mr. Lombardo?


Elszégyelli magát és elnézést kér tőled.


Nem fogja elszégyellni magát, ebben biztos vagyok. Elnézést nem tőlem kéne kérnie, hanem a pályatársaitól, akiket megsértett és akiknél jobbnak tartja magát (is). De nem fog, ebben is biztos vagyok. További jó netezést!


Ja, hogy te ezt komolyan írtad? LOL.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.