Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lombardo a netről értesült róla, hogy ismét Paul Bostaph a Slayer dobosa

Dave Lombardo saját bevallása szerint az internetről értesült arról, hogy kitették a szűrét a zenekarból, és a Slayer nem vele, hanem az ismét teljes jogú taggá avanzsált Paul Bostaph-fal vág neki a jövő héten startoló európai turnénak.

„És… eldőlt, srácok!”, írta a Twitteren Lombardo nem sokkal azután, hogy a Slayer hivatalosan is bejelentette Paul Bostaph visszatérését a zenekarba. Miután egy rajongó ezt követően megkérdezte tőle, hogy a többiek közvetlenül értesítették-e a döntésről, vagy ő is az online közleményből szerezte az értesülést, a dobos az utóbbit erősítette meg.

„Az alap az, hogy két és fél évvel ezelőtt újra kellett tárgyalnom a szerződésemet, és ehhez szereztem egy ügyvédet, mert túl bonyolult volt az ügy ahhoz, hogy egymagam rendezzem", magyarázta Lombardo a Slayerben kialakult szituációt a KZRadiónak május 1-jén, egy nappal Hanneman halála előtt. „És az ügyvédem feltett bizonyos kérdéseket, amikre nem pontos, nem helyes válaszokat kapott. Két és fél évig dolgozott ezen utána, aztán elérkezett 2013, el kellett indulnunk turnézni, én pedig azt mondtam: srácok, azt tanácsolták nekem, hogy ne menjek turnéra addig, amíg nem oldjuk meg ezt az egészet. Tisztaságra és átláthatóságra van szükségem. Elmész, pénzt keresel valakinek, és ha valaki ebből neked százalékosan fizet, tudnod kell, hová megy a többi pénz. Azt mondják, nem kell tudnom, de szerintem ez nem így van. Honnan tudnád, hogy megfizettek-e, ha semmi mást nem tudsz? Kicsit bonyolult az ügy, és többről is szól ennél. De megpróbálom rendezni a helyzetet, hogy visszatérhessek a zenekarba. Küldtem egy emailt Kerrynek és Tomnak, mielőtt turnéra indultam a Philmmel, és azt írtam nekik: gyerünk, srácok, rendezzük ezt férfiakhoz méltó módon, dolgozzuk ki a megoldást. Szét fog esni a zenekar legendája, a rajongók csalódni fognak. A történelmünk miatt is meg kell ezt tennünk, mert ez valami olyasmi, amit egyben kell tartanunk. De nem kaptam választ, nem kerestek meg. Úgy érzik, amiért 1992-ben kiléptem tíz évre, nem érdemlem meg, hogy teljes rálátásom legyen az üzleti ügyeikre. Szeretem a srácokat, olyanok, mintha a testvéreim lennének, és azt kívánom, bárcsak ne történt volna meg mindez. De most olyan, mintha egy fal lenne közöttünk."

Lombardo az általa is említett ’92-es dobbantást megelőzően egy rövid időre már a ’80-as évek közepén is kilépett a zenekarból. További terveiről egyelőre annyit tudunk, amit már eddig is közzétett: tovább mozog Philm nevű kísérleti rock/metal projektjével, illetve Casey Chaos énekessel (Amen) újjáalakította a Grip Inc.-et, amely elsősorban a ’90-es években, Dave Slayer-beli pauzája idején volt aktív. Izgalmas kérdés, hogy mi lesz azon projekt sorsa, amelyben szintén Dave és Chaos zenél Gary Holttal, illetve az egykori Kyuss, jelenleg Vista Chino basszer Nick Oliverivel.

A Tom Araya – Kerry King – Paul Bostaph – Gary Holt felállású Slayer június 26-án Tokajban, a Hegyalja Fesztiválon lép fel.

 

Hozzászólások 

 
+3 #19 emberfia 2013-06-03 13:47
Szerintem nem kell annyira komolyan venni a nyilatkozatokat ... Egy ilyen kaliberű zenekar - gondolom - már elsősorban üzleti vállalkozás, tehát itt elsősorban kollégákról, ne adj' Isten főnök-beosztott viszonyokról van szó. Nem lehet tudni, hogy ki milyen szerződéssel van a "Slayer Kft."-nél, tehát hogy jogos vagy jogtalan-e ez a netes dolog. Én is szeretem a Slayert, bár nem vagyok rajongó. Viszont nekem kifejezetten szimpatikus, hogy nyíltan beszélnek (legalábbis Lombardo) az üzleti részről.
Idézet
 
 
+1 #18 Roenick 2013-06-03 11:54
Idézet - Draveczki-Ury Ádám:
Idézet - Roenick:
Akkor úgy látszik a heavymetal.hu -nak más informátorai vannak. ;-)

Remélem, nem várod, hogy ezt most kommentáljuk. ;)


Semmi képpen!
Idézet
 
 
+1 #17 Draveczki-Ury Ádám 2013-06-03 11:21
Idézet - Roenick:
Akkor úgy látszik a heavymetal.hu -nak más informátorai vannak. ;-)

Remélem, nem várod, hogy ezt most kommentáljuk. ;)
Idézet
 
 
+3 #16 kamikaze 2013-06-03 11:11
A dobosok tudásától függetlenül - mert hiszen mindketten kiváló muzsikusok -, ha valóban így történt a dolog, hogy Lombardo a netről tudta meg a valós helyzetet, akkor ez oltári nagy tahóság a zenekar részéről! Annyit azért csak megérdemelt volna egy ilyen közös múlt után, hogy a zenekarvezető felhívja, hogy nézd Dave, sajnos úgy döntöttünk, hogy nem veled képzeljük el a folytatást. Ez csupán intelligencia kérdése, semmi más. Ha ezt nem tudták vagy akarták megtenni, az sok mindent elárul emberi ,,nagyságukról"!
Sajnos azt kell mondjam, hogy ezzel a viselkedéssel csak magukat alázzák. Kissé olyan kezd ez már lenni, mint anno a Sabbathnál volt, ahol Dio-val 3-szor jöttek össze az évek során. Metál szappanopera, meg is zenésíthetnék.
Idézet
 
 
#15 Roenick 2013-06-03 09:34
Akkor úgy látszik a heavymetal.hu -nak más informátorai vannak. ;-)
Idézet
 
 
+2 #14 Draveczki-Ury Ádám 2013-06-03 08:47
Nem akartam feltétlenül közbeszólni, de nekem nem rémlik, hogy bármikor is pocskondiázták volna Bostaphot. Annyit mondtak többször is, hogy ugyanúgy nem értették a második kilépését, ahogyan az elsőt sem az Undisputed felvételei után.
Idézet
 
 
-1 #13 Roenick 2013-06-03 08:22
"Tom Araya bőgős/énekes nyilatkozata szerint ő "nagyszerű dobos és remek barátunk. Még mindg le vagyunk sokkolva Jeff halála miatt, de nem akarjuk cserbenhagyni az európai és dél-amerikai rajongókat, (ahova lekötött koncertjeik vannak - heavymetal.hu ), így tovább kell lépnünk. Paul-lal ez sokkal könnyebb lesz."
Stábunk csak azt nem érti, hogy vajon ugyanarról a Paul Bostaph-ról beszélt most Araya, akit az elmúlt tíz évben pocskondiázott az interjúkban, mialatt épp Lombardoval kellett jóban lenni?:) "
Ez is érdekes azért
Idézet
 
 
+3 #12 codename333 2013-06-02 22:45
nem nyüszit itt senki ! nem arról van itt szó...inkább Bostaph mint akárki más és én is kedvelem king munkásságát mint ahogy sztem akárki más itt......csak msot kcisit elkülönítettük mint embert és mint gitárost.....mert mi csak a gitárost látjuk.Én szretem amit csinál de ahogy azt olvashatod előrébb én nekem nem szimpi amit csinál....MOST JELENLEG....ennyi az egész.De persze ahány ember annyi felfogás és pláne h nem személyesen beszélünk....így a szavak sem úgy jönnek át ahogy azt mi értjük..Inkább hallgassuk azt a vadállat módjára szakító Slayert.Bostaph dobol fogadjuk el.És zúzzunk egyet hegyalján.Én legalábbis ezt javaslom! Meg kell ünnepelni ott Hanneman munkásságat!
Idézet
 
 
+7 #11 Flagellator1974 2013-06-02 16:30
pannonblack!
Éppen a magam nevében beszéltem. És természetesen nem írhatom elő senkinek, hogyan vélekedjen, faszozza mindenki nyugisan Kinget, nyilván jobb így a léleknek! Csak azt próbáltam kifejezni, nekünk hogyan kellene viszonyulnunk ehhez az egészhez. Most mi lesz akkor? Nem hallgat senki Slayert, mert King "egy fasz"? Vagy Hegyalján csak nekem fognak zenélni, mert King "egy fasz"? Én sem fogom látni Lombit, mégsem nyüszítek itt, hogy így King meg úgy King. Ismeretlenül is kedvellek mindannyiótokat , de ne nyüszítsetek itt, mert az nagyon nem Slayer! Sokat pofáztam, be is fejezem. Viszlát Hegyalján!
Idézet
 
 
+1 #10 pannonblack 2013-06-02 11:55
Flagellator1974! Ne beszélj mások nevében,mert pl szerintem is egy fasz Kerry King!
Idézet
 
 
+9 #9 Flagellator1974 2013-06-02 09:22
Hanneman-nak lehet King egy fasz, Lombinak is, Bostaph-nak is. De nekünk nem. Mi nem vagyunk Lombi, Bostaph, vagy Hanneman. Tehát nekem sem egy fasz King, hanem a hatalmas és gyilkos Slayer jelenlegi első számú dalszerzője! Nyilatkozott már ő nemegyszer összevissza Lombiról is meg Bostaph-ról is meg Mustaine-ről is. Amiatt a Mustaine-ügy miatt meg Hanneman volt berágva rá akkoriban. Viszlát Hegyalján!!!
Idézet
 
 
+5 #8 Sárvári Gábor 2013-06-01 18:19
Én régebben egy Mr. King interjúban olvastam, Paul Bostaph-ról kérdezték. Az újságíró azt mondta szerinte a vége felé már élőben pontatlan volt Paul (mondjuk the lars-nál ez miért nem téma minden második interjúban?). Erre Mr. King azt mondta: Szerintem nem. Nem volt vele semmi gond. Paul jó dobos, De Dave mániákus dobos, és a Slayer zenéje is mániákus, szóval nekik egy mániákus dobosra van szükségük. Nem pontos az idézet de valahogy ez volt a lényeg. Szóval én olyat nem olvastam hogy leszólta volna Bostaph-ot, de azért amikor Dave visszatért, "nyalta a seggét" minden interjúban. És mindig az derült ki a nyilatkozataibó l hogy Dave-et jobb dobosnak tartja. Most akkor visszaléptek? Egy kevésbé mániákus dobosra váltottak? Visszafelé fejlődnek akkor? Nekem Lombardo a kedvenc dobosom. Nem csak akkor ha Slayer-ről van szó, hanem úgy alapba ha metal-ról van szó. De azt meg kell hagyni, hogy az elmúlt pár évben ő is megkopott egy kicsit. Persze még így is zseniális, és egy fantasztikus koncertdobos, de szerintem Paul jobb nála. De én is szívesebben látnám a Slayer dobcucca mögött őt, de most ezt kell elfogadni.
Idézet
 
 
+5 #7 codename333 2013-06-01 13:27
egyébként nekem is egyre unszimpatikusab b king......nálam ez már akkor elkezdődött mikor kedrült mér tnem ment velük Lombardo Ausztráliába.Aztán jött az igencsak burkolt nyilatkozata arról h ha Hanneman(RIP) nem épül fel kirakja és Holt-ot szívesen látná.Most meg ez.....szeretem mint gitárost de kicsit kezd kibújni h valójában miylen ember is lehet...én sztem....mert az h a fáradtságot sem veszem h megbeszéljek valakivel valamit vén faszként.....nem valami szimpatikus.....de én Arayat sem értem mért nem beszélt Lombardoval....
Idézet
 
 
+7 #6 metalstorm 2013-06-01 13:01
Hát durva...Dave helyében xarnék bele de talán az üzleti nézetei mellett ténylegesen a rajongókra is gondol... Szép de igy képtelen lenék a dobokhoz ülni... Kerryt nem rég szídta egy haverom ismerőse és én megvédtem... 42 évesen valószinüleg a fiatalságom zenekarara miatt... de Kerry egy fasz! :(
Idézet
 
 
+6 #5 Norbi 2013-06-01 12:41
Idézet - Venomádi:
Ez a faszkalap Kerry-t is sikerült teljesen megrühelnem, köszönhetően ennek. Pontosan ő volt az is, aki azt mondta Paul-ra 10 éves munkája honorálásaként, hogy csak egy olcsó pótdobos. Szimpatikus ember.

Egyetértek.Bár Kerryt sem ismerem személyesen,de az interjúk,nyilat kozatok alapján nekem is az jön le,hogy el van kicsit szállva.Pedig nem kéne elfelejtenie,ho gy nem csak ő kellett a SLAYER nevű legenda/álom létrejöttéhez.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.