Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Linkin Park: direktebb, gitárcentrikusabb, hagyományosabb

Burn It Down címmel április 16-án jön ki új kislemezével a Linkin Park, amelyet valamikor nyáron követ majd a zenekar új albuma. Chester Benningtonék gitárcentrikusabbnak, hagyományosabbnak ígérik az egyelőre cím nélküli produkciót, mint elődjét, a tábort megosztó A Thousand Sunst.

„A legutóbbi lemezzel kicsit túl messzire merészkedtünk", magyarázta korábban Chester Bennington énekes a Kerrang!-nek. „A mostani albumon rengeteg gitár lesz nagy refrénekkel és a súlyosabb elektronikus dolgokkal: úgy lesz nagyon erőteljes a megszólalás, hogy közben túlságosan átmennénk vele metalba. Az emberek ezzel jóval többet tudnak majd kezdeni, mint az előző albummal, amikor azt mondtuk: bassza meg, szabadon engedjük magunkat!"

A banda ismét Rick Rubin producerrel dolgozik a lemezen, aki korábban a Billboardnak szintén azt mondta: túllőttek a célon az A Thousand Sunsszal. „Túl sok vasat tartottunk egyszerre a tűzben. Tudtuk, hogy mindez nem mehet így örökké, és azt mondtuk: hagyjuk most ezt az egészet, és térjünk vissza a megmaradt ötletekhez, amikor ismét nekiállunk", fogalmazott a producer.

„Azt hiszem, olyan ponton voltunk legutóbb, amikor csupa unalmas dolgot hallottunk mindenfelé", magyarázta Mike Shinoda rapper a The Pulse Of Radiónak. „Az akkortájt született hagyományosabb Linkin Park nóták szintén untattak minket akkoriban, így valami olyasmibe fogtunk, amit kellően frissnek és izgalmasnak találtunk. Az utolsó két lemezen túlságosan is ki akartunk törni abból a nu metal skatulyából, amibe besorolták a bandát, mert tudtuk, hogy ennél több rejlik bennünk. Most megtaláltuk azt a helyet, ahol kényelmesen érezzük magunkat a bőrünkben." A frontemberek szerint az új albumon személyesebb szövegek kapnak majd helyet, mint a politizálósabb előzőn.

A legutóbbi lemez a Billboard-lista első helyén nyitott, amerikai eladásai azóta közelítik a 800 ezer példányt. Ez önmagában véve több mint impozáns eredmény, de egyik korábbi Linkin Park anyaggal sem versenghet.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.