Shock!

január 21.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Levee Walkers: közös dalokban McKagan, McCready, Martin és Coleman

0426lwKét dal is meghallgatható a Spotify-on a Levee Walkers nevű új formációtól, amelyben a Guns N' Roses basszusgitárosa, Duff McKagan és a Pearl Jam szólógitárosa, Mike McCready egyesítette erőit. A formáció harmadik állandó tagja Barrett Martin, a Screaming Trees dobosa.

Nem először dolgozik együtt Duff McKagan, Mike McCready és Barrett Martin, hiszen pár évvel ezelőtt a Magyarországon is fellépett Walking Papersben is közösen játszottak, igaz, a Pearl Jam gitárosa nem volt tagja a banda turnézó felállásának. Martin és McCready emellett a '90-es években a legendás Mad Seasonben is közösen zenélt. A trió most a Levee Walkers nevű bandában fogott össze, amely vendégénekesekkel tervezi rögzíteni dalait. A most bemutatott első két témában, a Freedom Songban és a Tears For The Westben például Jaz Coleman énekel a Killing Joke-ból. „Évtizedek óta hallgatjuk Jaz zenéjét", mondja Martin. „Pár éve, a Classic Rock Awardson egy asztalhoz ültettek bennünket, és Duff mutatott be minket egymásnak. Már azon az estén is roppant emlékezetes beszélgetést folytattunk, és a nagyszerű együttműködések általában így kezdődnek."

A zenekar egyébként semmiképpen sem hagyományos működést tervez. „A levee walkerek olyan kísértetek, amelyek rendszeresen megjelennek a gátak tetején az amerikai Délen, minden amerikai zene misztikus bölcsőjében. És akárcsak egy ilyen gáti szellem, úgy ez a zenekar is megjelenik, eltűnik, majd ismét felbukkan majd, ahogy éppen a zenei inspiráció diktálja számunkra."

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.