Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Levee Walkers: közös dalokban McKagan, McCready, Martin és Coleman

0426lwKét dal is meghallgatható a Spotify-on a Levee Walkers nevű új formációtól, amelyben a Guns N' Roses basszusgitárosa, Duff McKagan és a Pearl Jam szólógitárosa, Mike McCready egyesítette erőit. A formáció harmadik állandó tagja Barrett Martin, a Screaming Trees dobosa.

Nem először dolgozik együtt Duff McKagan, Mike McCready és Barrett Martin, hiszen pár évvel ezelőtt a Magyarországon is fellépett Walking Papersben is közösen játszottak, igaz, a Pearl Jam gitárosa nem volt tagja a banda turnézó felállásának. Martin és McCready emellett a '90-es években a legendás Mad Seasonben is közösen zenélt. A trió most a Levee Walkers nevű bandában fogott össze, amely vendégénekesekkel tervezi rögzíteni dalait. A most bemutatott első két témában, a Freedom Songban és a Tears For The Westben például Jaz Coleman énekel a Killing Joke-ból. „Évtizedek óta hallgatjuk Jaz zenéjét", mondja Martin. „Pár éve, a Classic Rock Awardson egy asztalhoz ültettek bennünket, és Duff mutatott be minket egymásnak. Már azon az estén is roppant emlékezetes beszélgetést folytattunk, és a nagyszerű együttműködések általában így kezdődnek."

A zenekar egyébként semmiképpen sem hagyományos működést tervez. „A levee walkerek olyan kísértetek, amelyek rendszeresen megjelennek a gátak tetején az amerikai Délen, minden amerikai zene misztikus bölcsőjében. És akárcsak egy ilyen gáti szellem, úgy ez a zenekar is megjelenik, eltűnik, majd ismét felbukkan majd, ahogy éppen a zenei inspiráció diktálja számunkra."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.