Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Leprous: rockosabb új lemez és novemberi budapesti koncert

Augusztus 25-én, Malina címmel jelenik meg a norvég progmetalos Leprous új nagylemeze. A zenekar az album őszi turnéján Budapestre is ismét ellátogat.

0522leprous

leprous_cAz InsideOut kiadó hozza ki a nyár utolsó napjaiban a Leprous ötödik albumát, amely a Malina címet kapta. „Ez a lemez a tökéletes példája annak, miként indul ki az ember egy elképzelésből, amelyhez aztán a végeredménynek egyáltalán semmi köze sem lesz", mondja az anyagról Einar Solberg énekes/billentyűs. „Úgy fogtunk bele a dologba, hogy most majd tökéletesítjük azt a hangzást és munkamódszert, amit a The Congregationnél kezdtünk el alkalmazni. És miközben a dalszerzési folyamat nagyjából úgy is zajlott, mint legutóbb – harminc dalvázlat, többlépcsős szűrés satöbbi-satöbbi –, fokozatosan rádöbbentünk, hogy az előző albumon olyan hangzások és megoldások is szerepelnek, amiktől el szeretnénk térni. Rájöttünk arra is, mire van szükség: egy élőbb, organikusabb, dinamikusabb megszólalású lemezre."

A zenekar David Castillo producerkedésével, Jens Bogren hangmérnökkel rögzítette az albumot, méghozzá nagyjából négyszer annyi idő alatt, mint a legutóbbit. „Úgy érezzük, a Malinával sikerült elkészítenünk egy természetes megszólalású, organikus albumot, tele nagyszerű dalokkal, amelyek emellett kellően modernek is", véli Solberg. „Az organikus ugyanis nem feltétlenül retrósat jelent. Miközben most is úgy szólunk, ahogyan a Leprousnek kell, szerintem ezzel a lemezzel inkább rockzenekarként lehet minket definiálni, mintsem metalbandaként. Őrülten büszkék vagyunk rá, és alig várjuk, hogy halljátok!"

A csapat ősszel alapos európai turnéra indul az izlandi Agent Fresco, az ausztrál Alithia és a szintén norvég Astrosaur társaságában. A körútnak magyarországi állomása is lesz november 19-én, az A38 Hajón. Részletek itt. A zenekar februári budapesti fellépéséről itt olvashatsz.

 

Hozzászólások 

 
-1 #2 Tyrranicide 2017-05-22 19:51
szerintem is!...a legtöbb modern banda csak humbug...vagy még csak nem is búg
Idézet
 
 
+7 #1 valarmorgulisz 2017-05-22 19:19
ez a banda az egyik legjobb dolog, ami a modern metallal az elmúlt 10 évben történt.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.