Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Leigazolta új frontemberét a Fifth Angel

Hónapok óta zajlik a találgatás, hogy ki lesz a 2009-ben újjáalakult amerikai melodikus heavy metal kultbanda, a Fifth Angel énekese, de most végre lehullt a lepel: a seattle-i zenekar élére az a David Fefolt került, aki korábban számos underground formációban bizonyított.

A Fifth Angel a '80-as években megjelentetett két albumával, az 1986-os – majd két év múlva ismét kiadott – Fifth Angellel és az 1989-es Time Will Tell-lel komoly szakmai respektet vívott ki magának, de a következő évben különféle személyes és kreatív differenciák következtében feloszlottak. A slágeresebb vonalat és a gitárcentrikusabb, heavy metalos irányt ötvöző csapat újjáalakulását már a 2000-es évek legeleje óta rebesgették, de az végül csak a tavalyi áprilisi németországi Keep It True fesztiválon valósulhatott meg, ahol az eredeti énekes Ted Pilot helyett Peter Orullian lépett fel a zenekarral, de szigorúan csak alkalmi jelleggel.

A banda új énekese, David Fefolt korábban olyan heavy metal zenekarokat erősített, mint a Valhalla, a Hawk, a Masi, a Forgotten Realm vagy az Angels Of Babylon. A csapat jelenleg demókat rögzít új albumához, ami a tervek szerint még idén megjelenhet.

A mostani Fifth Angel felállásban az eredeti tagok közül az alapító Ed Archer gitáros, a '88-ban csatlakozott John Macko basszusgitáros és a '89-ben igazolt Kendall Bechtel másodgitáros is érdekelt, a dobos a tavaly csatlakozott Jeffrey McCormack.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#1 Tóth József 2011-01-03 12:23
Örök kedvenc,kár hogy kevesen ismerik!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.