Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Legkorábban 2020 tavaszán jelenhet meg az új Nightwish

Decades címmel indul ősszel európai turnéra a Nightwish. A zenekar a körút keretében novemberben ismét Budapesten koncertezik, de lassan már készül az új lemezük is.

0716nw3

Kétlemezes válogatással és kilenc hónapon át tartó, meglepetésekkel teli koncertekből álló turnéval ünnepli idén karrierje több mint húsz évét a finn Nightwish. A Decades című kollekció márciusban jelent meg a Nuclear Blast gondozásában, és a teljes karrier anyagából válogat. Tuomas Holopainen azonban most elárulta egy interjúban, hogy már készülnek az új dalok is. „Még mindig a dalszerzési fázisban tartunk”, mondta a billentyűs a Metal Waninak. „Nem is tudom, talán úgy az anyag 70-80 százalékát írhattam meg eddig, de senki más nem hallott még egy taktusnyit sem ezekből. Fogalmuk sincs a számcímekről, a témákról, semmi másról, szóval azért még nagyon korai szakaszban járunk. De minden remekül alakul, és izgatottan várom a folytatást. Most az a terv, hogy jövő nyáron, 2019-ben ismét elvonulunk próbálni, elkezdjük a munkát az új lemezen, felvesszük, és ha minden a terveknek megfelelően halad, 2020 tavasza környékén jelenhet meg az album. Utána pedig természetesen egy alapos turné következik.”

A zenekar a nyári európai fesztiválokon is ott van, ám ősszel önálló kört is futnak majd a kontinensen, és jó hír, hogy ismét eljutnak hozzánk: a magyar koncert november 20-án lesz a Papp László Budapest Sportarénában. Részletek itt.

Fotó: CSLP Rocks

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 Purpendicular 2018-07-02 07:03
" A zenekar a körút keretében jövő novemberben ismét Budapesten koncertezik"

A fejlécet a tavaly novemberi cikkből másoltátok? :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.