Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lars szerint jól szól a Death Magnetic

Habár az album zenei anyaga és hangzása hónapokon át a legélesebb vitákat generálta a szakmán és a rajongótáboron belül is, Lars Ulrich továbbra is elégedett a Metallica 2008-as Death Magnetic albumával, beleértve annak rengeteget kritizált megszólalását is.

Lars az ausztrál The Racket rádióműsornak vesézgette a témát. „Két és fél éve fejeztük be az albumot, és amikor legutóbb otthon voltam, három-négy dalt meghallgattam a kocsiban jó hangosan. Óriási energia árad belőle, tényleg belemászik az arcodba, erőteljes, élő és jó. A korábbi Metallica lemezeknél mindig nagyon gyorsan találtunk hibákat, miután útjukra engedtük őket, átadtuk a lemezcégnek, megjelentettük vagy ilyesmi, de a Death Magnetic-kel más a helyzet. Ma is nagyon jó érzéssel nézünk rá."

A lemez hangzása különösen sok vitához vezetett, de Lars a Death Magnetic erősen kompresszált, sokak szerint dinamikátlan hangzását is védelmébe vette. „Ha apró fülhallgatón hallgatod az albumot, netán valami mp3-as tömörített változatban, nyilván másképp szól, mint egy nagy, az ember seggét szétrúgó otthoni sztereón. Az emberek persze mindig találnak valami hibát, mi pedig megpróbáljuk minden tekintetben a legjobbat nyújtani..."

A World Magnetic turné novemberben ért véget Ausztráliában, ahol Sydneyben a Metallica nézőszám-rekordot döntött az Acer Arenában: a négy dátumra összesen 74.244 jegyet értékesítettek. A korábbi rekordot Britney Spears tartotta a helyszínen, akinek szintén négy fellépésére 66.247 belépő fogyott. A banda november 26-án piacra dobott egy limitált példányszámú koncert EP-t Live At Grimey's címmel, és szintén friss a Slayerrel, a Megadeth-szel és az Anthraxszel közös The Big Four: Live From Sofia, Bulgaria kiadványuk is, ami világszerte az egyik legkelendőbb zenei DVD-nek számít jelenleg. A Death Magneticből megjelenése óta eddig több mint 6,5 millió példány talált gazdára.

A mostani tervek szerint a Metallica már 2011 első felében nekiáll az új daloknak. Eddig egy jövő évi fellépésük tűnik biztosnak a szeptemberi Rock In Rión.

 

Hozzászólások 

 
+1 #9 Venomádi 2011-10-28 16:44
Azt, hogy Lars szar kint is megmondják..
Idézet
 
 
+1 #8 Guest 2011-03-28 12:27
Véleményezheted , csak érdekes, hogy itthon mindent lehúznak, külföldön pedig jókat írnak róla! :)
De mind1 saját véleménye mindenkinek van.
Szerintem jó az album én már alig várom, hogy új albumot dobjanak ki a maguk sablonos formájában :)
Na szép jó napot mindenkinek!
Idézet
 
 
+1 #7 Guest 2011-03-28 12:19
Ezt elfelejtettem még, hogy nincs rossz lemez, vagy album, csak olyanok akiknek nem tetszik!
Idézet
 
 
+1 #6 Guest 2011-03-28 12:16
Ha valami jó, én megmondom, hogy tetszik vagy nem!
De sajna itthon nem igazán a jó zenéket díjazzák, két riff egy agyon nyúzott refrén, és kész! A fő téma meg a szerelem így, szerelem úgy! Én azt mondom, ne hallgasd ami nem tetszik, és kész!
Az hogy milyen típus vagyok ennyiből ha te eltudod dönteni, akkor tudsz!
Idézet
 
 
+1 #5 Guest 2011-03-28 12:09
Ilyen postokra többnyire borítékolható legalább egy "ha nem tetszik, csinálj jobbat, KÖCSÖG!" c. fanboy-kitörés. Nem kell zenésznek vagy hangmérnöknek lenni, sőt, még kritikusnak se, hogy valaki meg tudja mondani egy adott lemezről, hogy szarul szól, és ez még csak nem is vélemény kérdése.
Idézet
 
 
+1 #4 Guest 2011-03-28 11:40
Hehe...!
Azta mennyi hozzáértő van a világon!
Vagyis a legtöbb Magyarországra esik, de kérdem én hol vannak a "nagy magyar" előadók, és dalok?!
Ha mindenki annyira tud és ért hozzá, és könnyű ilyet, és sablonos.... akkor csináljatok jobbat! Mi hogy nem megy?!!!
AKKOR FOGD BE A SZÁD!!!!
Metallica forever!!
Idézet
 
 
+2 #3 Guest 2010-12-07 16:03
MIvaaaan? Death Magnetic szarul szól? Bakker, ilyen gyorsan elfelejtettétek St. Anger-t? :D:D Bár azt is szeretem a koszossága miatt. ;)
Idézet
 
 
+1 #2 DRAZSEN 2010-12-04 16:21
Hát hosszú hosszú éveken át a fanoknak elképzelhetetle n lett volna Lars,vagy Kirk kiválása a bandából.Ma már mindenképpen nélkülük lehetne értelmes dolgot kreállniuk.Mert James,és Rob rendben van.De sajnos ez valahol Lars bandája.Ő meg messze elmarad még saját önmagától is techikai tudásban.A One kétlábas klasszikus ritmikáját képtelen élőben produkálni már
Idézet
 
 
+2 #1 DRAZSEN 2010-12-03 18:34
Túl van vezérelve,mint annak idején amikor bakelitet másoltunk,vagy cd-t,és a vezérlőszint túl beleszaladt a pirosba.Ennél egyszerűbben nem lehet megfogalmazni.Zajos,betorzul bizonyos helyeken,másutt meg erőtlen.Megvetettem a koporsós díszdobozt,és iszonyatos csalódás a hangzás.Meg a zene is messze elmarad minden eddígi albumtól.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.