Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lady Gaga énektanárjától vett leckéket Robb Flynn

A Machine Headdel kapcsolatos információk kiugró nézettségére tekintettel nem kérünk bocsánatot azért, hogy ismét Robb Flynnékkel foglalkozunk. Az oaklandi banda frontembere ugyanis új információkat csepegtetett a szeptember 27-én megjelenő új album, az Unto The Locust kapcsán a The San Francisco Chronicle-nek.

„Már eleve a szólórész több mint két perces, ami hosszabb, mint egy rakás popnóta önmagában”, reagált Robb Flynn arra a felvetésre, amely szerint az első single, a nyolc perc körüli játékidejű Locust igencsak túlnyúlik a rádiók által belőtt határon. „Ahhoz szoktattak minket hozzá, hogy valami három perces, vagy nem is létezik. Én viszont úgy gondolom, hogy a zenének egyfajta utazásra kell elvinnie az embert. Persze tök jó vonatozni, de a hullámvasút azért mégis izgalmasabb.”

Robb szerint a Machine Head következő szintre jutott el az Unto The Locusttal a 2007-es The Blackening után. „Elkezdtem énekórákat venni egy olyan arctól, aki Mick Jaggerrel és Lady Gagával is dolgozott, és klasszikus gitárral is foglalkoztam. Megint úgy akartam magam érezni, mint egy kezdő, hogy ne kényelmesedjek el túlzottan, meg szerettem volna látni, mit hoz ki belőlem ez az új helyzet. Az egész lemeznek van egyfajta neoklasszikus lüktetése a brutalitáson túl.” A brit Metal Hammer speciális kiadásában is megjelenő Unto The Locust dallistája még nem végleges, de a Locust mellett biztosan felkerül rá a This Is The End, a Who We Are, a Pearls Before Swine, az Under The August Moon, az I Am Hell és a Darkness Within.

„Akárcsak az utolsó két lemeznél, most is magunknak írtuk a zenét", nyilatkozta korábban Dave McClain dobos a Horns Up Rocks!-nak. „Nem igazán rendelkeztünk konkrét tervekkel, tehát nem az történt, hogy leültünk: na, legutóbb sok hosszú nótánk született, szóval most rövideket kell írnunk... Volt némi szabadidőnk, és alig vártuk, hogy nekilássunk a friss daloknak, mindegy, mi csúszik ki belőlünk. És haver, az eredmény gyilkos! Hihetetlenül izgalmas! Érezzük, hogy ismét egy olyan album van a kezeink között, ami mindenki valagát szétrúgja majd, és alig várjuk, hogy az emberek végre meghallják!"

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.