Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lacuna Coil: sötét, de rockos lemez jön

Már elég sok ötlet összegyűlt a Lacuna Coil következő albumához, ami a tervek szerint nyáron jelenhet meg a Century Media gondozásában. „Jelenleg bármi másnál jobban inspirál minket az élet sötét oldala", mondta a Kerrang! magazinnak az olasz dark/gót metal csapat énekesnője, Cristina Scabbia.

A Lacuna Coil utolsó anyaga, a Shallow Life 2009-ben jelent meg, és Cristina bevallása szerint ma is jó kiindulópontot jelent a zenekarnak, amit akkor tanultak többek között Don Gilmore producertől (Linkin Park, Bullet For My Valentine). „Biztos vagyok benne, hogy az új album súlyosabb és sötétebb lesz", tette hozzá, de mint elmondta, ezt a borongósságot nem friss személyes élmények okozzák. „Mindig is megfogtak a furcsa, sötét, horrorisztikus dolgok. Ez valami olyasmi, amit nem igazán tudok megmagyarázni. Sokan rémísztőnek tartják az ilyet, aztán ott vannak a hozzám hasonlók, akik élvezik a sötétség szépségeit. Azt hiszem, ez mindnyájunk része, mindig vonzódtunk hozzá, és nem kellenek hozzá feltétlenül rossz események a környezetünkben. Akkor is lehetnek sötét gondolataid, ha nem élsz ilyen körülmények között."

Cristina szerint zeneileg a Shallow Life vonalát követik majd, vagyis rockosabb megszólalású anyagra kell számítani. „Most is imádom a metalt, de manapság inkább a rockhoz vonzódom. Szeretek különböző dolgokat felvillantani a lemezeinken, olyanokat is, amik nem feltétlenül a metalból erednek, mert kedvelem, amikor a különböző stílusok összekeverednek egymással. Az a jó, ha a zene mindig fejlődik, te pedig szabadon kiválasztasz bizonyos hangzásokat, hogy összevegyítsd őket." Az énekesnő szerint ugyanakkor nem várhatók igazán komoly meglepetések az anyagtól. „Szeretek megmaradni a klasszikus hangzásnál, de szeretek teljesen új dolgokat is kipróbálni, meglepni az embereket. De megtanultam az évek során, hogy nem tehetsz mindenkit egyszerre boldoggá. Ha hű maradsz magadhoz, néhányan azt mondják majd, nem vagy képes újítani, ha meg újítasz, azon panaszkodnak, hogy eladtad magad vagy kisiklott a vonatod. Őszintén mondom: az ilyesmi már nem érdekel. Szabadon szeretnénk csinálni azt, amit mi akarunk. Akármit. Imádjuk a rock'n'rollt és a metalt is, de nem akarunk magunk köré falakat emelni."

A Lacuna Coil nem tartja elképzelhetetlennek, hogy ismét Don Gilmore-ral dolgozzon a stúdióban, de ezt illetően egyelőre még nem született döntés.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.