Shock!

május 01.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kultikus street rock gitárost vitt el a tüdőrák

Elhunyt Dee Cernile, a kanadai Sven Gali szólógitárosa. A '90-es évek elejének kultikus street rock bandájában feltűnt muzsikus három éve harcolt a tüdőrákkal.

Dee-t február 25-én, 46 éves korában érte a halál: az utóbbi időszakban egy új albumon dolgozott, amelyet igen rockosnak ígért, bár hozzátette, hogy nem új Sven Galira kell számítani.

Az ontariói Hamiltonból származó Sven Gali a '90-es évek elején tűnt fel a színtéren, vagyis már a nagy hajmetal-robbanás után, a grunge-korszak kezdetén. Ennek ellenére 1992-es, a banda nevét viselő első nagylemezük kiváló kritikai fogadtatásra talált dinamikus, erőteljesen Skid Row beütésű dalaival, és hazájukban nagy sikert aratva aranylemez lett. Az 1995-ös folytatás, a grunge-osabb Inwire már sajnos messze nem lett ennyire ütős, bár zenélni természetesen nem felejtettek el. A zenekar 1996-ban feloszlott, és csak 2007-ben alakultak újjá, ám szórványos koncertezésen kívül másra nem futotta erejükből. Cernile a Sven Gali meghatározó dalszerzői magjába tartozott.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.