Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Külön a magyar rajongóknak írt előszóval érkezik Rex Brown Pantera-könyve

Mint ahogy arról beszámoltunk, júniusban magyarul is megjelenik a Pantera basszere, Rex Brown és Mark Eglinton A Pantera igaz története – belső szemmel című könyve. A kiadványt június 11-én mutatják be hivatalosan Budapesten.

0529rex

Június 11-én, szombaton, 14 órai kezdettel a Fogasházban rendezik meg Rex Brown és Mark Eglinton A Pantera igaz története – belső szemmel című könyvének bemutatóját. A kötet magyar nyelvű változata Dudich Ákos szakfordító és zenei újságíró, valamint Horváth István „Pityesz" énekes közös projektje, amely páratlan összefogássá nőtte ki magát: a könyv magyarországi megjelenésének stratégiája egy alulról építkező, Pantera-rajongókat összegyűjtő és underground összefogásra épülő elv alapján kezdődött el idén január 1-jén, amikor is a két barát elindította a 333-an az első magyar Pantera-könyvért! elnevezésű Facebook csoportot. Ebben részletesen vázolták tervüket, miszerint az Egyesült Államokban 2013-ban megjelent életrajzi könyvet rendhagyó módon hoznák ki Magyarországon (Európában Finnország után másodikként). A könyv költségvetésének fedezése végett „előrendelésre", pontosabban „támogatásra" buzdítottak minden hazai Pantera-rajongót. Az alsó határ 333 előrendelés begyűjtése volt, ami nagyjából biztosítja a nullszaldós kiadást – ez aztán össze is jött, a könyv pedig már a nyomdát is megjárta, mint azt a fenti fotó is bizonyítja.

A könyvet támogató-rendelő rajongók neve szerepelni fog az általuk választott oldal fejlécén, egyrészt, hogy még inkább magukénak érezzék a könyvet, másrészt, hogy a projekt vezetői így tisztelegjenek támogatóik előtt. Ők ily módon kézzel foghatóan is részesei lesznek a könyvnek. „2016 áprilisában írtunk a szerzőknek, Rex Brownnak, a Pantera basszusgitárosának és Mark Eglintonnak, akik még aznap válaszoltak. Teljesen meghatotta őket az, ami Magyarországon történik, és támogatásukról biztosítottak minket, amely a legnagyobb igazolás számunkra, hogy érdemes volt belevágnunk ebbe a tervbe! Rex külön előszót ír a magyar rajongóknak, egyben a DIY kezdeményezést is üdvözölve. További érdekesség, hogy az eredeti illusztrációk mellé Magyarországon készült képek is belekerülnek a könyvbe, ezzel is még különlegesebbé téve a kiadványt!", mondják a kezdeményezés gazdái. Utóbbi fotók egyébként Réti Zsolttól, illetve a Shock! alapító főszerkesztőjétől, Valentin Szilviától származnak.

A könyv ára egyébként 3400 forint lesz, és a meghirdetett könyvbemutatókon személyesen vásárolható meg, illetve megrendelhető postai úton is. Részletek a fentebb linkelt Facebook-csoportban, ahol egyébként már megjelentek olyan posztok, amelyek szerint elképzelhető, hogy hasonló elven és finanszírozásban további fontos nemzetközi rock/metal-könyvek is kijöhetnek majd.

 

Hozzászólások 

 
#2 Simple 2016-05-31 14:28
A gerince alapján nem tűnik valami vastagnak.
Idézet
 
 
+2 #1 Szarvas Albert 2016-05-29 08:14
Az utolsó mondat ezen része "amelyek szerint nem elképzelhető" nem hibás? S mondjuk elképzelhetetle n kéne oda? :D
Semmi hátsó szándék vagy gúnyolódási szándék nem bújkál bennem, csupán szerintem úgy több értelme volna a mondatnak.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.