Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Koporsóból előszedett relikviákat ad ki az Edge Of Sanity

Igazi kuriózummal rukkol elő hamarosan Dan Swanö legendás death metal bandája, az Edge Of Sanity: bakelit formátumban, méghozzá picture discként hozzák hamarosan forgalomba a zenekar első demóját, az 1990-ben rögzített Kur-Nu-Gi-Át.

„Mindig is úgy éreztem, hogy kicsit túl gyorsan nőttünk fel", mondja az újrakiadásról Swanö. „Elkapott minket az egyre növekvő death metal színtér lendülete, lehangoltuk a gitárokat, megvásároltuk a megfelelő torzítópedálokat, és megpróbáltunk új Entombed-ként nyomulni. Ez a demó az Edge Of Sanity eredeti hangzását mutatja meg. Ekkoriban rengeteg progresszív, kihívásokkal teli metalt hallgattunk az összes stílusirányzatból. Még mindig úgy gondolom, hogy a dalok igazából ezen a demón tündökölnek az igazi verziójukban."

Dan természetesen újra is keverte az anyagot, így senkinek sem kell attól tartania, hogy valami hallgathatatlanul kultikus minőségű borzalommal akarják lerabolni a rajongókat. „Az eredeti, négy sávon rögzített kazetta masterszalagjait vettem alapul a legmodernebb digitális technológia segítségével végzett újrakeveréshez, és így végre olyan hangzást biztosítottam nekik, amiről huszonegy évvel ezelőtt legfeljebb álmodozhattam. És egy álom válik valóra azzal is, hogy ez a klasszikus végre napvilágot lát ebben a formátumban."

Az Edge Of Sanity a kezdeti tipikusabb svéd death metaltól jutott el valami egészen másig. Csúcsalkotásuk, az 1996-os Crimson mestermű jócskán megelőzte korát sajátos törekvéseivel, a banda az Opeth mellett talán elsőként keverte a death metalt a legdallamosabb progresszív rock muzsikákkal. Utolsó nagylemezük 2003-ban jelent meg Crimson II címmel, a banda azóta nem aktív, Swanö viszont számos projektben volt érdekelt az elmúlt évtizedekben, és keresett stúdiós szakembernek is számít.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.