Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Könyv jelent meg az Undertakingről és a magyar thrash hőskoráról

0418undertakingUndertaking: thrash metal Magyarországon a rendszerváltás idején címmel jelent meg az a könyv, amely a hazai thrashszíntér egyik alapzenekarának történetét meséli el. A kötetet Dudich Ákos mellett a banda egykori basszere, Jakab Viktor jegyzi szerzőként.

Keménytáblás, cérnafűzött kivitelben, nem kevesebb mint 544 oldallal és 24 színes képoldallal, CD-melléklettel jelent meg az Undertaking sztoriját elmesélő könyv, amelyet Dudich Ákos és Jakab Viktor jegyez szerzőként. A melléklet a digitálisan remaszterelt 1989-es V12BB4U demó számait és a banda egykori frontembere, Killan György 1996-os felvételét, a Diarrheát tartalmazza, a hanganyagot Scheer Viktor újította fel.

„Az Undertaking egy legenda, egy igazi korlenyomat, a maga zsánerében ráadásul kiemelkedő, nyugati színvonalú, technikás és minőségi thrash metalt játszó magyar banda volt, amely egyik pillanatról a másikra berobbant, hogy aztán ugyanolyan hirtelenséggel el is tűnjön mindörökre, akár egy üstökös. Kihívás volt megírni egy olyan együttes történetét, amelyről pont lemaradtam, amelyhez huszonöt év távlatából kellett felkutatni számos esetben már külföldön élő szemtanúkat, eltemetett cikkeket és poros koncertfelvételeket", mondja a kötetről Ákos. „Amit tudtunk, kihoztunk belőle, bízunk benne, hogy visszahoz pár szép emléket mindazoknak, akiknek jelentett valamit az Undertaking, és a kultúrmenza unalmas közhely parádéjának tengerében méltó emléket állít ennek a kiemelkedő underground zenekarnak és úgy általában az egész magyar thrash metal hullámnak, amely érdekes módon a rendszerváltással pont egy időben zajlott... mit zajlott? Zúdult végig az országon!"

A könyvben – cikkekkel és nagy képanyaggal az Undertaking történetén kívül – visszaemlékezések olvashatók az 1989-ben a Landler Jenő Művelődési Házban megrendezett Thrash Mosh Clubbon fellépett zenekarokról, de külön fejezet emlékezik meg a korabeli fanzine-ekről. Rendelni egyelőre a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. címen lehet, részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#4 Zoli 2017-04-19 20:30
Idézet - VivaMösh:
Persze, tök jó, de nem kell túlmisztifikáln i a jelentőségüket, pedig ott voltam minden Tmc-n. Akkor és ott faszán meglovagolták az éppen nyugaton dúló Slayer~Kreator vonalat. Semmi több, szerintem a Barbed Wire és a Losers Lair jobban nyomta.

Barbed wire nem volt rossz de simán levették a sepultura arise hangzását anno. Undertaking-nél nem éreztem ezt. A lényeg hogy jó kis zenekarok voltak akkoriban.
Idézet
 
 
+7 #3 A75 2017-04-18 23:40
Dedikált verzióban beszereztem és most olvastam el. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Azoknak is, akik anno nem voltak true Undertaking fanok (én sem annyira) és még azoknak is, akik akkor még meg sem születtek, mert ez a könyv egy elég jó korlenyomat a 80-as évek magyar underground-járól.

Nekem tetszenek az ilyen múltidézős dolgok. A VHK könyv is nagyon bejött anno pont a fentebb leírtak miatt. Az írókon és a zenekaron kívül még van pár tucat "vendégzenész", akik a sztorijaikkal rendesen megdobják az irományt.

Akkor most már lehetne kérni egy The Bedlam könyvet is? Vagy Leukémiát esetleg? Tormentor? Ilyesmi.
Idézet
 
 
-4 #2 VivaMösh 2017-04-18 22:12
Persze, tök jó, de nem kell túlmisztifikáln i a jelentőségüket, pedig ott voltam minden Tmc-n. Akkor és ott faszán meglovagolták az éppen nyugaton dúló Slayer~Kreator vonalat. Semmi több, szerintem a Barbed Wire és a Losers Lair jobban nyomta.
Idézet
 
 
+4 #1 LiliMiciPanniSári 2017-04-18 15:49
ez aztán a meglepetés..már rendelem is
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.