Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Konceptalbummal tér vissza az Amon Amarth

0126aaMárcius 25-én jelenik meg az Amon Amarth tizedik nagylemeze. A Jomsviking a csapat történetének első konceptalbuma, amelyet ismét Andy Sneap producerrel készítettek, a dobokat pedig session jelleggel Tobias Gustafsson (Vomitory) ütötte fel.

Megtekinthető a First Kill című első videóklip a svéd Amon Amarth új albumáról, a tavasszal érkező Jomsvikingről, amely a banda első konceptalbuma lesz. „A Jomsvikingek egy viking zsoldosokból álló titokzatos és legendás szektát alkottak, ma már elég mitikusak, de annak idején egész Európában, sőt, a Közel-Keleten is harcoltak", mondja a sztoriról Johan Hegg énekes. „Könyörtelen, halálos harcosok voltak, akik a legtöbbet fizető megbízóért öltek, és egyszerű volt a becsületkódexük: ne mutass félelmet, soha ne vonulj vissza, védd meg a testvéreidet, és állj értük bosszút. Úgy éreztem, végre készen állunk, hogy egy efféle sztorit vegyünk kiindulópontként egy Amon Amarth-lemezhez. A Jomsvikingek világa adja a hátteret egy fiatalember sztorijához, aki szerelmes egy lányba, őt azonban máshoz adják félre. Amikor ez megtörténik, véletlenül megöl egy embert, és menekülnie kell, de megesküszik, hogy bosszút áll, és visszaszerzi a szerelmét. Nem tud szabadulni a múlttól, úgy érzi, tönkretették az életét. És mindebből egy nem túl boldog történet kerekedik."

0126jomsAz albumra az alábbi dalok kerülnek fel:

01. First Kill
02. Wanderer
03. On A Sea Of Blood
04. One Against All
05. Raise Your Horns
06. The Way Of Vikings
07. At Dawn's First Light
08. One Thousand Burning Arrows
09. Vengeance Is My Name (bónusz)
10. A Dream That Cannot Be (feat. Doro Pesch)
11. Back On Northern Shores

Az albumot vendégként Tobias Gustaffson, a Vomitory ütőse játszotta fel, a producer pedig ismét Andy Sneap volt. A csapat Észak-Amerikában kezdi meg a turnézást a lemezzel, de júliusban a Rockmaratonon is fellépnek. Johannal hamarosan egy interjút is olvashatsz nálunk a Deceiver Of The Gods folytatásáról.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.